26-04-2011 - Windsurfen, Nieuws

IFCA Curaçao schrijft geschiedenis

De windcondities waren verre van geweldig, wat ongewoon is op Curaçao in deze tijd van het jaar. Ze zijn er wel in geslaagd om een ​​eliminatie ronde te varen zodat de officiële World Champions toch konden worden gekroond. Gedurende de week kwamen er duizenden toeschouwers naar Surf Town en nog meer volgden het evenement online.

Het evenement bestaat uit 5 dagen maar het was alleen mogelijk om op één namiddag te racen. Op deze laatste finale dag waren de wind voorspellingen goed, maar in werkelijkheid kwam de wind nauwelijks opdagen. Op dag 4 van alle klassen, behalve de Masters, is er nog wel een eliminatie ronde gevaren.

De definitieve heat van de Masters konden niet worden gevaren op de laatste dag. Toch waren de deelnemers op goede hoop op weg naar de startlijn voor een laatste kans, maar tevergeefs. Dit betekent volgens de officiële regels van IFCA dat er nu zes wereldkampioenen zijn in de klasse Masters. Gefeliciteerd Monique Meijer (Bonaire), Constantino Saragoza (Bonaire), Joris Bosman (Nederland), Nikaj Droop (Nederland) en Diego Domenianni (USA)!

Ook gaan onze felicitaties naar Jean Patrick van der Wolde (klasse: onder de 17) en Delano Moreno (klasse: onder 13), beide inwoners van Curaçao. Zij hebben gezorgd voor een lokaal succes op de eerste IFCA Slalom World Champions in de geschiedenis. “Ik ben er erg trots op. Het voelt niet speciaal, maar ik heb het gewonnen” zei Jean Patrick. “Dit betekent een stap verder. Nu moet ik me voorbereiden op de jeugdklasse van volgend jaar, dat is veel moeilijker.”

De organisatie kijkt terug op een geweldig evenement. Het doel was om lokale windsurfers te bevorderen en de schijnwerpers op Curaçao te zetten. Bruno de Wannemaeker, voorzitter van IFCA herhaalt: “Fantastisch evenement: grote organisatie, heerlijk eten, geweldige mensen, alleen wat ongelukkig met de wind.” Bruno Marques, internationale ISAF jury, voegt hieraan toe: “Zeer vriendelijk, fantastische organisatie, alles wat je kunt vragen in een evenement was aanwezig. Ik hoop dat het een jaarlijks evenement gaat worden.”

 van