03-07-2010 - Surfen, Nieuws

Indische Jongeren surfen op Surfers Paradise

 


Deze actie kadert in een samenwerkingsproject tussen studenten van de St.-Xavierschool in Jarkhand, India en een aantal Vlaamse jongeren uit het Sint-Jozef humaniora in Brugge.
De Indische jongeren zijn afkomstig uit stammen in Jarkhand en zijn meestal maar de 2de of 3de generatie die school lopen en ondervinden dan ook een grote achterstand in hun studies, vooral wat het academische luik betreft. Daarentegen scoren ze wel goed in nevenactiviteiten van de school zoals sport, muziek, dans en zang. Zo is het idee gegroeid om een dansgroep te vormen en samen met een aantal Belgische jongeren gaan ze de uitdaging aan om elkaars cultuur te leren kennen, een eigen dansproductie op poten te zetten en hun talenten te tonen op verschillende podia in Vlaanderen.


Om te surfen dien je over dezelfde capaciteiten te beschikken zoals bij dans en sport en zo ging het team van Surfers Paradise de uitdaging aan om de Indische jongeren, die nog nooit de zee hadden gezien en niet of nauwelijks kunnen zwemmen, op de plank te helpen.
De vaste beachmaster op Surfers Paradise, Jelle Rigole, coordineerde het ganse gebeuren en zorgde voor een warm welkom.
Hij beschikt over de nodige ervaring want iedere winter trekt hij naar India waar het via het SISP-project en zijn Kovalam Surfclub kansarme jongeren op pad helpt naar een meer menswaardig bestaan.
Wanneer zijn Indische kids de ganse week aanwezig zijn op school krijgen ze in hun vrije tijd surfles van Jelle. Op die manier motiveert hij hen om de straat achter hen te laten en een diploma te behalen.
Surfen biedt hen ook de nodige ontspanning, trots en een zorgeloze tijd wat in hun dagelijkse situatie geen evident gegeven is.
Surfers Paradise en sponsor O’Neill dragen ieder jaar hun steentje bij en helpen met het organiseren van allerhande activiteiten om surfmateriaal en cash bijeen te zamelen om Jelle’s project zo financieel en materieel te ondersteunen.

Normaal geeft Jelle surfles in India, maar vandaag was de uitgelezen kans om de rollen eens om te draaien en surfles te geven aan Indische jongeren in Belgie en hen gratis te laten genieten van een dagje zon, zee, strand a la Noordzee.

 

 

       Delen

 


6 surf magazine – Abonnee worden?


 van