28-10-2011 - Skiën, Nieuws

Innsbruck: Poeder, park en party

Diepe poedervelden, funparken, coole clubs en luxe sushi, een combinatie die je niet vaak tegenkomt in skigebieden. In Innsbruck worden twee levensstijlen met elkaar gecombineerd, namelijk het bergleven en het stadsleven. Tevens staat Innsbruck, bij sommigen bekend als ‘De hoofdstad van de Alpen’, wereldwijd bekend als studentenstad. Je komt hier een combinatie tegen van funparken, poederhellingen en een goede partyscene. Iedere winter stroomt de stad weer vol met skiërs en snowboarders uit heel Europa. Ze worden allen aangetrokken door de combinatie van skigebied, nachtleven, stedelijke flair en de freestylescene. De verschillende skigebieden rond Innsbruck bieden veel variatie voor alle soorten skiër en boarder. Je kunt er steile (poeder)hellingen en cliffs vinden, maar ook pistes voor beginners en minder gevorderden; voor iedereen wat dus. Een aanrader voor freeriders is het gebied Axamer Lizum, op 18 km van de stad. Het gebied staat onder locals bekend als één van de betere freeridespots uit de regio. Naast de freeridemogelijkheden vindt je er ook een funpark met een variatie aan kickers en rails. Tevens is hier het ‘Kanonenrohr’ te vinden, een natuurlijke halfpipe met steile wanden van zes tot tien meter hoog, die naast de piste over een lengte van 2,5 kilometer omlaag slingert. Erg lekker met wat verse sneeuw!

Schlick 2000
Het gebied Schlick 2000 is een andere aanrader voor freeriders. In het gebied vindt je een soort natuurlijk funpark waar je je eigen lijn kan trekken. Het is een echte speeltuin met rotswanden, geulen, bulten, cliffs en poedervelden. Check dus even de sneeuwcondities voor je die kant op gaat!

Nitro Skylinepark
Het Nitro Skylinepark Innsbruck ligt in het gebied ‘Nordkette’. Het park verdient met recht het predicaat ‘incity’, want je bent in 20 minuten vanuit het centrum van de stad in het park, zonder gebruik te hoeven maken van een auto. In het park heb je goed uitzicht op de daken van Innsbruck. Het park is prima uitgerust met een mix van obstakels en een superpipe van 120 meter lengte. Meer informatie over dit park kun je lezen op de pagina van het gebied Nordkette.

Kühtai
Het gebied Kühtai ligt op ongeveer 35 kilometer afstand van Innsbruck, en biedt naast goede freeridemogelijkheden een uitstekend park. Het park, genaamd het K-park, wordt dit seizoen vernieuwd voor de organisatie van de Youth Winter Olympics. Zo staat er dit seizoen een superpipe van 7 meter hoog, een nieuw slopestyle parcours en een grote airbag om nieuwe tricks op te oefenen.

Apres-ski/Nightlife
Na een lange dag vol hoge sprongen en/of poeder is een goede afterparty natuurlijk niet weg, en daarvoor zit je in Innsbruck goed. Er zijn vaak clubevents van hoog niveau met veel verschillende muzieksoorten. Ook is de Panoramabar 360 een aanrader, hier kun je nog tot laat genieten van het uitzicht op de bergen.

 van