01-09-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Insane Eddy neemt je mee op een wilde gravel ride met de Trek Checkpoint

Trek Checkpoint blikvanger in uitzinnige gravel video [VIDEO] Insane Eddy neemt je mee op de wildste gravel ride ooit! [Harderwijk] Wat doe je als je je verslaapt voor de zaterdagse groepsrit? Keihard trappen, afsnijden en alles op alles zetten om het peloton in te halen natuurlijk

Foto credit: An Gaiser

In “Insane Eddy” neemt de Belgische trials kampioen Iciar van den Bergh je mee op de wildste gravel ride ooit. Zijn dollemansrit voert hem langs bekende Belgische hotspots, prachtige natuurlocaties, dwars door tuinen en fabrieken en over de grootste terril van het land. Maar is het genoeg om zijn clubgenoten bij te halen? “Trek Benelux en Iciar werkten al eerder samen, voor ons een goede reden om Iciar dit keer het maximale uit de Trek checkpoint te laten halen” zegt Martin Sneeuw, Media specialist bij Trek Benelux. “De standaard Checkpoint SL 6 werd ge-upgrade met een Bontrager Pro3V wielset, een custom gravel stuur en dito zadelpen.”  De 8,5-minuut durende video is de eerste Nederlands-Belgische bike film in zijn soort en combineert een ludiek verhaal met humor en unieke fietsstunts, waarvan er een aantal nooit eerder werden vertoond. Onder trucks door, over bomen heen, en zwieren aan touwen en kabels. Voor Insane Eddy is niets te gek!

“De zipline is het gekste dat ik ooit op een fiets heb gedaan”, zegt Iciar van den Bergh. “We wisten niet zeker of het zou werken, maar na vele pogingen slaagde ik er uiteindelijk in om succesvol beneden te komen. Vervolgens moest ik het nog 30 keer doen om alle verschillende hoeken te filmen. Om de fiets niet direct de grond te laten raken tijdens de take-off moest ik me ontzettend hard optrekken. Ik heb nog nooit zulke zere buikspieren gehad!” 

“Insane Eddy” is een samenwerking van Iciar van den Bergh en Fine Line Media en werd mogelijk gemaakt door Trek, Vedett, Decca Sportswear en Bavet.

Lees hier meer over op www.trekbikes.com

 van