29-12-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Inschrijving AGU Egmond-Pier-Egmond sluit op 1 januari

Zaterdag 13 januari klinkt het startschot voor de 20e editie van de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond. Tijdens ’s werelds grootste strandrace gaan toprenners als Laurens Ten Dam, Sebastian Langeveld en Ellen van Dijk de strijd aan met de strandracespecialisten. In het wiel starten de duizenden deelnemers voor hun strijd tegen de elementen. Een nieuw parcours staat garant voor een spectaculaire editie. Wie nog mee wil doen moet snel zijn, de inschrijving sluit a.s. maandag 1 januari of eerder als de deelnemerslimiet van 4.000 renners is bereikt.

Voor de 20e editie van AGU Egmond-Pier-Egmond wordt groots uitgepakt met een vernieuwd parcours. Zo is er een nieuwe keerlus bij de Noordpier in Velsen Noord. De renners gaan niet via het strand terug, maar verlaten deze via de Pier naar de Reyndersweg om vervolgens later het strand weer op te gaan. Kustplaats Wijk aan Zee krijgt dit jaar zijn eigen doorkomst met een heus klimklassement. Het parcours wordt hierdoor uitdagender dan ooit, leuker voor publiek en veiliger voor de renners.

Johhny Hoogerland aan de start in Egmond
Ook Johnny Hoogerland heeft toegezegd mee te strijden naar de Trofee van AGU Egmond-Pier-Egmond. Hoogerland, vooral bekend van zijn valpartij in de Tour de France, heeft onlangs al wat wedstrijden gereden op het strand. Daarbij kwam hij uit voor het strandrace team Invicta. In Hoek van Holland–Den Helder was hij weliswaar de snelste maar moest door een geneutraliseerde passage genoegen nemen met een 2e plaats achter Thijs Zonneveld. In Egmond kan Hoogerland zich revancheren op Zonneveld.

AGU Egmond-Pier-Egmond wordt voor Hoogerland waarschijnlijk zijn laatste strandrace. De renner verhuisd in januari met zijn gezin naar Oostenrijk om daar een pension te beginnen. Wie Hoogerland nog eenmaal in actie wil zien is van harte welkom om in Egmond te komen kijken.

Internationale belangstelling voor Egmondse Strandrace
De internationale belangstelling voor AGU Egmond-Pier-Egmond neemt toe. Waar al jaren vele Belgen en Duitsers aan de start staan valt nu ook op dat bij organisator Le Champion aanmeldingen binnenkomen uit Spanje, Italië en Frankrijk. Uit Spanje komt bijvoorbeeld de Baskische (ex) profwielrenner Ibon Zugasti en uit Italië komt onder andere Stefano Casagrande, die in het verleden al eens etappes van de klassieker Parijs-Nice op zijn naam schreef.

Het zijn met name fabrieksteams van bekende fietsmerken uit het buitenland die zich melden met renners. Niet langer kijken zij met belangstelling toe naar het fietsspektakel wat zich op de Nederlandse stranden afspeelt maar willen nu ook actief betrokken zijn in het strandracen. Het is een volgende stap in de professionalisering van het strandracen. Zo is het Zwitserse fietsenmerk Scott ook dit jaar als sponsor verbonden aan AGU Egmond-Pier-Egmond.

Inschrijven
Inschrijven via de website van Le Champion kan t/m 1 januari of tot de deelnemerslimiet is bereikt. Om alvast in de stemming te komen lees je hier het verslag van afgelopen jaar. Zien we je daar aan de start?

 van