06-01-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Inschrijving Ronde van Noord-Holland open

Op zaterdag 19 april 2014 wordt voor de 42e keer de toerversie van de Ronde van Noord-Holland gereden. Een kleurig lint van fietsers zal deze dag door het schitterende voorjaarslandschap van de provincie rijden. De deelnemers kunnen onderweg genieten van bloeiende bollenvelden, uitgestrekte polders en karakteristieke dorpjes. Ruim 7.000 fietsers volbrachten de afgelopen editie van deze Le Champion klassieker. De inschrijving voor de editie van 2014 is sinds begin december geopend.
Ronde van Noord-Holland
De Ronde van Noord-Holland is één van de oudste fietstochten die Le Champion organiseert. Het programma kent vier verschillende afstanden. Voor families, vriendenclubjes en beginnende racefietsers zijn de 40 of 60 km ideaal. Voor de meer getrainde wielrenner zijn er de afstanden 110 en 160 km. Er kan worden gestart op drie verschillende locaties: Alkmaar, Hoorn en Oostzaan. Bij de komende editie kunnen deelnemers aan de 40 km route nu ook vanuit Hoorn van start gaan. Men kan dus voor alle afstanden kiezen op elke gewenste startlocatie.
Tijdens de Ronde van Noord-Holland kunnen deelnemers niet alleen een schitterende toertocht fietsen, maar zich tevens inzetten voor het goede doel. De Hartstichting is opnieuw exclusief verbonden aan de populaire fietstocht. Deelnemers kunnen gelijktijdig met hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan de Hartstichting, die zich inzet voor een betere behandeling en genezing van hart- en vaatziekten.
Inschrijven voor de 42e Ronde van Noord-Holland is mogelijk op www.rondevannoordholland.nl.
 van