14-05-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Inschrijving Saxo Dam tot Dam Fietsclassic 2024 geopend

De Dam in Amsterdam staat op zondag 22 september 2024 de hele dag in het teken van fietsen. De vernieuwde afstanden van 40, 60, 90, 110 en 160 km duiken vanaf de Dam onder het IJ door en gebruiken de IJtunnel als springplank om het achterland ten noorden van Amsterdam in te duiken. Iets wat slechts één keer per jaar mogelijk is. De inschrijving voor Saxo Dam tot Dam Fietsclassic 2024 is geopend.

Een fietsevenement voor iedereen


De Saxo Dam tot Dam FietsClassic is met vijf verschillende afstanden geschikt voor zowel fanatieke racefietsers als recreatieve stadsfietsers. Iedereen kan dus aan deze toertocht meedoen, van keuvelaars tot doortrappers, van vriendengroepjes tot fietsclubs en van poldergekken tot Randstedelingen. Daarnaast zijn alle soorten fietsen welkom, dus ook ligfietsen, tandems, elektrische fietsen en OV-fietsen. Er is keuze uit afstanden van 40, 60, 90, 110 of 160 km.

Fietsevent
Foto door: Joris Bisschops

Onderweg genieten tijdens Saxo Dam tot Dam


Afhankelijk van de gekozen afstand fiets je onderweg door prachtige plaatsen als Edam, Monnickendam, Schoorldam en West-Knollendam. De afwisselende routes zijn volledig uitgepijld en onderweg worden de deelnemers van nieuwe energie voorzien bij de verzorgingsposten, altijd op unieke locaties. Dankzij de vernieuwde afstanden komen de fietsers langs nieuwe verzorgingspostlocaties in Hoogwoud en Katwoude.

Dam tot Dam
Foto door: Joris Bisschops

Wielerfeest op de Dam


De start én finish zijn voor alle afstanden naast het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Dit plein, wat stamt uit de 12e eeuw, wordt omgetoverd tot een sfeervolle start/finish locatie. Deelnemers kunnen hier na afloop gezellig proosten op hun prestatie onder het genot van een hapje, drankje en gezellige muziek.

Fietsers gaan buiten adem voor gezonde lucht


Longfonds is het officiële goede doel van de Saxo Dam tot Dam FietsClassic. Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen omdat onze longen van levensbelang zijn. Ze brengen zuurstof naar elke cel in ons lichaam. En dat heb je extra hard nodig wanneer je een sportieve prestatie op de fiets levert. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen of een eigen actiepagina aanmaken.

Fietsclassic
Foto door: Joris Bisschops

Inschrijven


De reguliere inschrijving is geopend t/m 9 september 2024. Inschrijven is mogelijk via deze link.

Dam tot Dam
Foto door: Joris Bisschops

Dam tot Dam Weekend


Het Dam tot Dam Weekend is met ruim 70.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Saxo Dam tot Dam FietsClassic, organiseert Sportorganisatie Le Champion op zaterdag 21 september de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht voor 12.500 wandelaars en de Damloop by night voor 9.000 hardlopers. Op zondag 22 september staat de NN Dam tot Damloop op de agenda voor 42.000 hardlopers. Kijk hier voor meer informatie op.

 van