13-07-2017 - Nieuws, Wielrenblad

International Cycling Film Festival Amersfoort

Op zaterdag 9 september gaat er een bijzonder film festival plaatsvinden in Amersvoort: het International Cycling Film Festival (ICFF). Als je van fietsen en van films houdt dan is er niets mooiers dan een filmfestival waarop alleen maar films te zien zijn met de fiets in de hoofdrol.

In 2006 werd het ICFF opgericht in Bochum (Duitsland) om de fietscultuur te vieren. Al gauw was er ook belangstelling vanuit het buitenland en wordt het festival inmiddels op vijf plekken in Europa gehouden. De eerste Amersfoortse editie begint zaterdagochtend 9 september met een actief deel en aansluitend worden de fietsfilms vertoond in De Lieve Vrouw.

Om 11.11 uur gaat het festival van start met mooie rit van de hand van Cycling Espresso en om 12 uur begint de, tevens eerste, Amersfoortse Alleycat. Startpunt voor beide ritten is het Onze Lieve Vrouweplein in Amersfoort. Het filmprogramma begint om 14.00 uur met een gratis middagprogramma; twee filmblokken met tussendoor een pauze. Er is een filmprogramma samengesteld met de mooiste en tofste films uit de hele wereld. Het avondprogramma start om 18.30 uur en kaarten voor de hele avond kosten € 9,50 per persoon. Zowel het middag- als het avondprogramma worden ingeleid door Erwin Zantinga die verbonden is aan de Groningse editie van het ICFF.

Kaarten

De kaartverkoop voor het ICFF Amersfoort verloopt via de website van de Lieve Vrouw. Voor alle drie de onderdelen, de twee gratis onderdelen ‘s middags en het betaalde deel ‘s avonds zijn er aparte kaarten. Meer info over de Alleycat, toertocht en de  films is de komende tijd te lezen op de Facebookpagina van het ICFF Amersfoort.


Meer wielernieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Met een abonnement op WIELRENBLAD ben je natuurlijk verzekerd van een verzameling nieuws, routes en prachtige afbeeldingen bij jou op de mat!

 van