20-04-2017 - Kitesurfen, Nieuws

International Ocean Film Tour

Vanaf 6 mei vindt voor de vierde keer de International Ocean Film Tour plaats. Ook dit jaar met indrukwekkende avontuur- en reisverhalen rondom de zee. Het bijna twee uur durende programma vertoont zeven films, waarin de vetste beelden getoond worden.

Welke films worden er getoond?

The Weekend Sailor

Zeventien jachten en meer dan 40.000 kilometer. In 1973 werd er voor het eerst een zeilrace rondom de wereld gehouden. Niet alleen de beste zeilteams ter wereld doen mee, ook Ramón Carlín, bijnaam: the Weekend Sailor. Met een crew bestaande uit vrienden en familie met weinig tot geen zeilervaring, gaan ze toch de uitdaging aan. Klik hier voor meer informatie.

The Accord

IJsland, niet meteen het eerste land waar je aan denkt om te gaan surfen. In The Accord neemt Heiðar Logi Elíasson je mee naar dit ruige, onvoorspelbare eiland. De krachten van de natuur hebben hier de vrije loop. Voor meer informatie klik je hier.

 

 

Chapter One

Chapter One, is volgens velen dé kitefilm. De film kwam tot stand in samenwerking met WeTransfer en Eyeforce. De film is te zien in 4K en opgenomen op de meest waanzinnige spots ter wereld. Denk hierbij aan Fiji, Hawaii, Zuid-Afrika en niet te vergeten ons eigen koude winderige landje.

A Plastic Ocean

In deze avontuurlijke documentaire werkt Craig’s team samen met duikster Tanya Streeter en een internationaal team van wetenschappers en onderzoekers. Ze reizen in een periode van vier jaar naar twintig locaties over de hele wereld om de fragiele staat van onze oceanen te onderzoeken. Ze komen achter de alarmerende waarheid van de plastic vervuiling in onze oceanen en laten werkende oplossingen zien die direct gebruikt kunnen worden.

De International Ocean Film Tour is aanwezig op de volgende plaatsen en tijden:

  • Amsterdam 06-05-17
  • Utrecht 07-05-17
  • Rotterdam 08-05-17
  • Den Haag 09-05-17

In Amsterdam zijn de Nederlandse filmer en regisseur van Chapter One, Bob van de Gronde, alsmede Shaun Frankson van de Organisation Plastic Bank aanwezig.

Alle informatie over de films, kaartjes en voorstellingen kun je vinden op: www.oceanfilmtour.com

 van