09-09-2015 - Surfen, Nieuws

International surf expo Scheveningen

De tweede editie van de  International Surf Expo, de grootste van Noordwest Europa, opent op zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 zijn deuren in de Scheveningse Lourdeskerk. Op het evenement kunnen bezoekers niet alleen kennis maken met de golf-, wind- en kite-surfsport, maar ook met alles wat daarbij komt kijken: materialen, lifestyle, mode, reizen, gezondheid, fotografie en muziek.

Met de Expo sluiten de initiatiefnemers aan bij het beleid van de gemeente Den Haag die van surfen een speerpunt wil maken. De International Surf Expo wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag en de RABO-bank.

Op zaterdag is de Expo vanaf  10.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur geopend.  Sluiting op beide dagen om 18.00 uur. Op vertoon van een speciale flyer van de Expo is de toegang  € 1,-.

Gedurende dit evenement zullen er diverse workshops worden gegeven op het gebied van surfen en alles wat daaraan gerelateerd is.

Op de Expo worden verschillende onderdelen van de golf-, wind- en kite-surfsport gepresenteerd, alsmede het ‘randgebeuren’ zoals surf hardware: producten zoals surfboards en vinnen. Fashion en lifestyle spelen een belangrijke rol binnen de surfsport. We bieden bekende surfmerken de gelegenheid zogenoemde ‘sample sales’ te houden. Er zullen ook verschillende surfshops en –scholen vertegenwoordigd zijn. En uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan surfreizen.

Er is tevens een ‘medisch eiland’ waarbij aan alle surf gerelateerde aandoeningen aandacht wordt besteed inclusief voorlichting en preventie. Hier is een keel/neus/oorarts te vinden maar ook een fysiotherapeut en een dermatoloog. Tenslotte is er een expositie van surffotografen en op zondag een verloting van een bijzondere prijs.

De Expo wordt omlijst met live muziek van surfbandjes, gastsprekers, modeshows, gratis workshops, eten en drinken en een veiling.

 ,,We willen het surfen op de kaart zetten, ook door partijen en organisaties binnen en rond de sport bij elkaar te brengen. Scheveningen staat al bekend als ‘Surf City’, dus waar beter dan hier’’, aldus woordvoerder Wouter Prinsenberg.

Zie voor nadere informatie (ook over de prijsverloting) en aanmelding: www.surfexposcheveningen.nl  De Lourdeskerk is te vinden aan de B. Blokstraat 9 te Scheveningen. Parkeren is geen probleem. Openbaar vervoerhalte binnen 100 meter van de deur.

 van