02-06-2016 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Interview met Stefan Spiessberger

Stefan Spiessberger heeft zijn video serie ‘Without a Jersey’ afgerond. Tegenover North Kiteboarding sprak hij over zijn ervaring van het proces van filmen, de locaties die hij bezocht en het materiaal dat hij gebruikte tijdens zijn trips.

Gefeliciteerd met het afronden van jouw eerste web serie ‘Without a Jersey’. Wat was de aanleiding hiervoor?

Toen ik vorig jaar op reis ging naar Isla Coche kwam ik eigenlijk pas op het idee. Op dat moment reisde ik naar zoveel bijzondere spots en plaatsen, vooral voor competitie. Dus logischerwijs was dit altijd competitie gerelateerde content aan de evenementen. Wat mensen niet zagen waren de sessies buiten de competitie en het surfen met vrienden. Dit was mijn inspiratie om de eerste aflevering te schieten in Venezuela. Toen wij klaar waren met schieten was ik super gemotiveerd om er een serie van te maken, als een project buiten het seizoen. Het doel was om actie clips van hoogwaardige kwaliteit te maken die mensen het water op krijgen. Samen met Bas Koole ben ik aan de slag gegaan om deze serie te maken.  

wat vond je het leukste om te maken in deze serie?

Ik vond alles leuk om te maken. Voor mij was het meest speciale Brazilië. Toen wij begonnen te filmen met de drone hadden wij niet echt een vast plan, behalve dat ik het niet bij die ene trick shot wilde laten. Toen de drone begon met filmen probeerde ik meerdere tricks achter elkaar te zetten. Toen wij de beelden terug zagen waren wij echt verbaasd. Alles kwam prachtig samen. Bas en ik waren super stoked over elke shot die wij gemaakt hadden.

Ben je tevreden met het resultaat van de serie?

Ik denk dat de actie shoots heel goed naar voren zijn gekomen. Het is zeker een serie die ik zelf zou kijken om stoked te raken om te kiten. Ik hoop dat andere mensen dit ook zullen hebben. 

Gedurende serie moest je omschakelen van jouw 2015 gear naar 2016 gear? 

Ja klopt! de eerste keer dat wij filmden met de nieuwe gear was in Brazilië. We wisten dat de condities daar perfect zouden zijn en elke setup eigenlijk wel zou werken. Ik merkte pas echt verschil toen wij naar Zuid-Afrika gingen. De nieuwe Vegas vliegt echt super smooth, zelfs in de harde wind bij Kaapstad. Op dat moment was ik helemaal gewend aan mijn nieuwe gear en was ik aan het experimenteren met verschillende boards. Ik heb me prima vermaakt op de Team Series op de vlakke wateren bij Kaapstad. Vanuit Kaapstad vlogen wij naar Australië waar wij twee maanden verbleven. Hier surften wij voornamelijk Safety Bay, een spot die je echt uitdaagt om hoog te gaan. Hier surfte ik meestal de Hadlow Editie omdat deze meer rocker heeft voor soepele landingen; Super behulpzaam als je elke dag in het water ligt voor maanden achter elkaar.

Wat was jouw favoriete trip en waarom? 

Mijn favoriete trip was zeker weten Australië. Prachtige spots, fantastische condities en een goede crew!

Wat voor reacties heb je al gekregen op jouw serie?

Ik denk dat de mensen over het algemeen behoorlijk stoked zijn over de video’s, vooral die van Brazilië. Zelfs ik word enthousiast als ik de beelden weer zie, er is echt iets unieks aan. 

Wat ga je doen nu de serie is afgelopen?

Op dit moment ben ik een aantal ideeën aan het uitwerken met mijn teamgenoot Noe. We hebben een aantal projecten klaar staan, maar deze zien julle snel genoeg. 

 

Bekijk hier de serie van Stefan Spiessberger!

 

 van