13-04-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Introducing Fabio Wibmer’s first signature edition Canyon: the Torque CF

Op 8 Januari 2020, namen we Wibmer op in de Canyon CLLCTV familie. Van het begin af aan was deze samenwerking voorbestemd om iets buitengewoons te worden. Canyon werkt al vele jaren samen met de beste atleten ter wereld, om voor onze fans nog betere producten te ontwikkelen. En met Fabio brengen wij dit naar een nieuw niveau.

Fabio heeft de Torque CF, onze beste keuze voor het bikepark, goed leren kennen tijdens zijn eerste videoproject van 2020. De verbluffende edit ‘Israel Is My Playground’. Het wendbare, speelse stuurgedrag en de duurzaamheid van categorie 5, ‘Down Hill proven’ bike, maken de Torque het perfecte platform voor Fabio’s unieke benadering van freeride mountainbiken. Dus leek het de ideale plek om te beginnen aan een signature model project.

Hoewel er meer is aan deze fiets dan zijn uiterlijk, is het SICKnature wit en gouden kleurthema onmiskenbaar Fabio, en is het een uniek ontwerp voor dit model. Maar de Torque CF Fabio Wibmer is niet alleen een pronkstuk, dit is een fiets die gemaakt is om op te rijden. Met de input van Fabio op elk gebied van de specificaties, kunnen we gerust zeggen dat we alles uit de kast hebben gehaald in onze missie om onze fans dezelfde prestaties te bieden die Fabio eist van zijn eigen setup.

Te beginnen met de Öhlins-vering, met een op maat afgestelde demper die de tractie en ondersteuning levert die nodig is voor optimaal gebruik in de bergen. Een paar enorm krachtige Magura MT7 remmen, met een groter dan standaard 203mm achterrotor, bieden de nodige stopkracht voor heftige freeride en trials. De Continental banden en DT Swiss wielset passen bij de bombproof setup die Fabio de afgelopen 12 maanden heeft gebruikt. Tot slot zit de fiets boordevol met Fabio’s kenmerkende onderdelenlijn van SQ Lab – wat betekent dat zelfs de contactpunten het exacte gevoel van Fabio’s eigen Torque CF weerspiegelen.

De Torque CF Fabio Wibmer kost €4.999* en is vanaf 13 april, 11 uur CEST te koop. Er zullen slechts 80 van deze zeer
speciale fietsen worden geproduceerd, exclusief verkrijgbaar op de website van Canyon.


Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van