12-06-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Introductie van nieuwe SIGMA SPORT EOX® E-Bike fietscomputers

Het startschot voor de eerste serie EOX® E-bike computers bij SIGMA SPORT is gegeven. Met trots kondigt het merk de eerste levering aan van de componenten EOX® REMOTE 500 bediening en EOX VIEW® 1200 computer. De SIGMA EOX®-app is de digitale component die de serie compleet maakt.

Niet alleen de individuele EOX®-componenten zijn uniek op de markt. Vooral de interactie van hardware en software biedt E-bikers een echte meerwaarde. De EOX® REMOTE 500 is het slimme controlecentrum met lichtsensor en Bluetooth interface. De LED-indicator maakt de belangrijkste E-bike informatie ook zonder display zichtbaar op de remote. De ergonomische bediening kan via Bluetooth worden verbonden met de SIGMA EOX®-app. Met de smartphone kan de gebruiker vervolgens de rijgegevens inclusief de gereden rit via gps-track vastleggen op de kaart en analyseren en delen in verschillende social media kanalen en sportportals. De gratis app is verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store.

De E-Bike computer EOX® VIEW 1200 geeft de berijder een direct overzicht van de huidige ritgegevens en batterijstatus. De fietscomputer kenmerkt zich door een goede leesbaarheid onder alle weersomstandigheden en een eenvoudige bediening. Er werd veel nadruk gelegd op het ontwerp met duidelijke lijnen en een slanke constructie. Via de SIGMA EOX®-app kunnen de displayweergaven worden ingesteld volgens uw eigen voorkeuren.

De eerste EOX®-serie is nu voor het eerst geassembleerd op de nieuwe serie E-MTB’s  “The Next Generation 2.1” van het hippe mountainbike merk NOX Cycles – ‘Designed in Germany – Built in Zillertal Austria’. Senior productmanager Lars Lukas Tremper kijkt uit naar de eerste feedback van klanten: “Dit gebied is een nieuw terrein voor ons, maar dankzij SIGMA’s jarenlange expertise op het gebied van fietscomputers en trainingssoftware ben ik ervan overtuigd dat we met EOX® echt innovatief zijn in de E-Bike sector. ”

Mike Dietz, Sales Director E-Mobility bij SIGMA SPORT, voegt toe: “Mijn dank gaat uit naar alle partners die hebben bijgedragen aan de veelbelovende marktintroductie van EOX®. Zonder hun steun was dit toekomstgerichte project niet mogelijk geweest. We kijken ernaar uit om onze producten binnenkort op veel andere bekende E-bike modellen te zien.”

 van