06-06-2023 - Kitesurfen, Nieuws

ION – Aflevering 21 is nu uit!

“The Art of Adapting” gaat vandaag in première. Met professionele kitesurfer en solo-avonturier Gabi Steindl is de eenentwintigste aflevering van ION’s “Write Your Own Chapter” videoserie een inspirerende must-see.

Oorspronkelijk uit Oostenrijk en met meer dan 80 landen onder haar ontdekkingsreizigersriem, kwam Gabi voor het eerst naar West-Australië (ook bekend als “WA”) op een kitesurfmissie in 2007. Ze werd waanzinnig verliefd op de rauwe, ruige en geïsoleerde wilde schoonheid van de grootste staat van Australië (2,6 miljoen km2), adopteerde ze kort daarna West-Australië als haar thuis.

De film vertelt Gabi’s verhaal over hoe ze haar leven wijdde aan West-Australië, aan de golven en de eenzaamheid van de kustlijn omarmde. Tijdens gedurfde roadtrips naar de meest afgelegen uithoeken van de staat op zoek naar nieuwe plekken, wordt Gabi aan haar lot overgelaten, vaak zwaar uitgedaagd door de grillige stemmingen van de elementen. Voortdurend aanpassend aan het ritme van Moeder Natuur en de typische opkomst van onverwachte situaties op haar ontdekkingsreizen, leeft en ademt Gabi voor de autonome zoektocht om haar passies na te jagen.

Tijdens zo’n roadtrip in WA ontmoet Gabi Jaimen Hudsan, een verlamde natuurfoto- en videograaf. Nadat hij in zijn tienerjaren een ernstige dwarslaesie had opgelopen waardoor hij niet meer kon genieten van de meeste dingen die hij graag deed (motorcross, surfen, duiken enz.), moest Jaimen zich aanpassen en blonk uit in de uitdagingen die het leven hem oplegde. Gabi ontwikkelt zijn vaardigheden tot het punt dat hij de bekroonde drone-artiest wordt die hij nu is, en stelt Jaimen voor om haar kitesurfen te filmen. De twee binden zich op een onvergelijkbare manier.

Twee totaal verschillende levensverhalen, maar beide worden gevoed door dezelfde sterke band met de twee elementen: lucht en water.

“The Art of Adapting” dient als een mooie herinnering dat het in het leven, net als bij surfen, allemaal draait om vergankelijkheid en je voortdurend aanpassen aan de golf van altijd veranderende en onvoorspelbare omstandigheden die zich voordoen. Navigeren door de eb en vloed, omarmen en gedijen op de voortdurende verandering van de kleuren op ons canvas van het leven met de bijbehorende hoogte- en dieptepunten, is een avontuur op zich.

Klik hier voor meer informatie!


Vond je het artikel leuk? Kijk dan voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van