24-10-2018 - Kitesurfen, Nieuws

ION Curv Harnas

Sinds 2006 is Stefan Spiessberger bijna iedere dag aan het kiten. Dit heeft zeker zijn impact gehad op zijn rug. Het was al een hele verbetering wanneer de eerste harnassen met een harde schaal uitkwamen. Deze waren een goede stap in de juiste richting en legden een goede basis voor verdere ontwikkelingen in de toekomst. De volgende stap? De nieuwe ION Curv.

Het kopen van een harnas is altijd een beetje een risico, omdat je niet precies weet hoe je rug zal voelen na het gebruik van het harnas tot je het geprobeerd hebt. De laatste jaren gebruikte Stefan Spiessberger vooral harnassen met een harde schaal, en wilde dit eigenlijk niet veranderen. Totdat hij de nieuwe ION Apex 10 met de nieuwe Curv technologie probeerde in Puerto Rico. Hij wist direct dat dit zijn nieuwe persoonlijke favoriet werd.

ION Curv Harnas 2

De grootste reden dat het nieuwe model hem zo bevalt, is het lichtere Curv materiaal, terwijl het harnas nog steeds goede ondersteuning aan de rug bied. Hij voelt duidelijk een verschil met de oudere harde schaal harnassen, doordat hij meer bewegingsvrijheid heeft met het nieuwe ION Curv model.

De technologie achter de nieuwe ION Curv is, volgens product manager Markus Morbitzer, de nieuwe generatie qua thermoplastische stof. Deze nieuwe zelf-versterkende en extreem sterke banden worden onder druk verhit en gevormd tot de juiste vorm. De polypropylene stof die hiervoor gebruikt wordt is een van de lichtste, maar toch stevige materialen die verkrijgbaar is.

ION Curv Harnas 1

Hiernaast is de gepatenteerde Curv technologie extreem robuust en kan bijna niet beschadigd worden. De technologie is dan ook vooral bekend door het gebruik ervan in Samsonite koffers. De eisen zijn dan ook vrijwel hetzelfde met een harnas. Bestand tegen hoge impact en laag in gewicht. De nieuwe ION Curv is de volgende stap in de ontwikkeling van harnassen.

Meer weten over de ION Curv? Check hier de website van ION.

 van