14-05-2019 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

ION RAID AMP II mtb schoen

Review ION RAID AMP II. Ion kennen we toch van de kleurrijke mountainbikekleding? Klopt, maar alweer ruim een jaar zijn zij ook de makers van mountainbikeschoenen. Redacteur Michiel reed de Ion Raid Amp II zowel in Nederland als het buitenland in combinatie met de geteste Kona Wah Wah II-pedalen.

IONmtbschoen review

Wanneer je de Ion Raid Amp II mtb schoen uit de doos trekt, valt je gelijk op dat het een licht, compact en stijlvol ontworpen product is. Er zijn nauwelijks naden te zien, de verschillende stoffen lijken aan elkaar gelijmd of gesmolten. De schoenen wegen ook verdacht weinig, voelt dat dan juist cheap of hypermodern aan? Wij vermoeden het laatste. De mtb schoenen hebben een grippy zool van zacht rubber, een patroon waar de pinnen van je pedalen goed in zullen blijven hangen. De schoenen bevatten ge- noeg ‘trail-bescherming’. Zo is de neus voorzien van voldoende materiaal tegen de impact van stenen en is de binnenkant opgetrokken om protectie te bieden tegen kusjes van je crank.

Op het eerste gezicht voelen de Ion Raid Amp II ietwat hard aan maar Ion zegt dat dat te maken heeft met grip. Wanneer je mtb schoenen te zacht zijn, bewegen je voeten ten opzichte van het pedaal en heb je geen direct contact met je fiets, klinkt logisch. Op een dagtrip naar de Ardennen trokken we ze aan, reden we ermee weg en we hoefden geen moment te wennen. Het was alsof Assepoester haar muiltje aantrok, alles viel op zijn plek. Maar zonder gekkigheid, het lijkt net of je een paar lichte pantoffels aantrekt. Volgens de specsheet wegen de Ion Raid Amp II 400 gram per schoen in een maatje 42 en dat is niet veel. We reden er ook een dag mee door de blubber en sneeuw in het Duitse Witten en met behulp van een paar waterdichte sokken wisten ze de test prima te doorstaan.

Prijs € 125,- ion-products.com

Meer lezen? 

Meer reviews en tests zoals deze Mtb schoen lees je ook in UP/DOWN #1 2019. Word abonnee van UP/DOWN zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van UP/DOWN of Wielrenblad kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je UP/DOWN of Wielrenblad ook via tablets of smartphones kunt lezen.

 van