12-01-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Ion Seek Select – Review

De Ion Seek-serie bestaat uit de Core, AMP en Select-modellen, waarvan de door ons uitgeprobeerde (Ion Seek) Select de meest high-tech is. Alle modellen zijn verkrijgbaar in verschillende dikten neopreen en typen. Bij een aantal uitvoeringen heb je de keuze in een back -of frontzip en bij de Core en AMP kun je nog verschillende kleuren kiezen. De door ons gereviewde Ion Seek Select in 3/2 millimeter dik neopreen is alleen verkrijgbaar met frontzip en in het zwart. Ietwat saai lijkt het maar qua features is dat het zeker niet. Bovendien is zwart ook een stylische tijdloze kleur. 

Ion Seek Select

Wij kregen de Ion Seek Select 3/2 millimeter mee voor de maand oktober. Wat aan de dunne kant zou je zeggen maar niets is minder waar. Met water- en luchttemperaturen rond de veertien graden is dit pak warm genoeg. Dat komt doordat Ion bij de Ion Seek Select gebruik heeft gemaakt van een aantal high-tech features. De belangrijkste die voor warmte zorgt is het gebruik van Graphene Plush in de voering van het pak. Dit materiaal is superlicht, sterk en houdt erg goed warmte vast. Ion verwerkt de hoogste concentratie grafeen in de voering van alle wetsuitmerken op de markt. Hierdoor is het zo’n 20 procent warmer dan de al warme Plasma Plush 2.0-voering. De gedeelten bij de borst, rug, buik, heupen en benen zijn gemaakt van deze voering. Wat verder bijdraagt aan de warmte is dat de voering supersnel droogt. Gooi er maar wat water overheen en je ziet het opdrogen. Maar niet alleen de voering neemt minder water op, ook de buitenkant neemt zo’n 30 procent minder water op. Deze stof heet Dry Grid en maakt de wetsuit niet alleen een stuk lichter maar, omdat water aan de buitenkant van je wetsuit je alleen maar afkoelt ook een stuk warmer. En het ziet er mooi uit. 

Ion Seek Select

Bij de schouders en armen is de voering van Hot Stuff 2.0. Dit materiaal heeft grotere lussen in de stof waardoor de warmte beter vasthoudt. Maar Hot Stuff 2.0 is ook de meest rekbare voering uit de Ion-wetsuit-lijn. Sowieso geeft een dun wetsuit meer bewegingsvrijheid, maar dit materiaal van de Ion Seek Select maakt het extra flexy. Je voelt het pak nauwelijks. Beide voeringen zitten op het super rekbare en lichte I-Foam-neopreen. Dit neopreen heeft een lage concentratie luchtbubbels zodat het maximaal isoleert. De naden bij het kruis, benen en hals aan de binnenkant van het pak zijn afgewerkt met het zeer flexibele Maki Tape 2.0 voor een optimale bescherming bij het aan- en uitrekken van het pak. De naden aan de buitenkant hebben dunne Power Seams met een laagje rubber. De Ion Seek Select trekt makkelijk aan doordat het neopreen zo flexibel is.

Ion Seek Select

De frontzip van de Ion Seek Select laat nauwelijks water door doordat het goed aansluit op je lichaam. Handig is dat je het aantrekkoordje om de flap goed af te sluiten met één hand te bedienen is. Het neopreen bij de uiteinden van de armen en benen is samengesmolten zodat het mooi strak afsluit en geen water doorlaat.

Ion Seek Select

De buitenkant van het pak bij de knie- en elleboog- holtes hebben een werkje waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt omdat er geen overtollig materiaal in de weg zit. In het borst- en rugpaneel van de frontzip zitten drie gaatjes om het water, mocht dat toch in het pak komen, snel af te voeren. De uiteinden van de benen kunnen worden afgesloten met een velcro-band die met klittenband aan het pak wordt bevestigd. Verder is het pak uitgerust met een vakje voor een sleutel. De Ion Seek Select 3/2 is verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL.

Prijs € 539,95

Website: www.ion-products.com


Dit artikel “Ion Seek Select” komt uit Access #4 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van