22-05-2017 - Surfen, Nieuws

ISA World Surfing Games

Voor het eerst in de geschiedenis neemt het Nederlands Surfteam deel aan de ISA World Surfing Games, in Biarritz Frankrijk. In totaal gaan er 168 surfers uit 47 landen strijden om de titel, waaronder aanvoerder van het Franse team en deelnemer aan de WSL, Jeremy Flores. De ISA Surfing Games lopen tot 28 mei.

Voor Nederland gaan Remi petersen, Kaspar Hamminga, Pascal van der Mast en Roy van Eijk bij de mannen de eer hoog houden. Eveline Hooft en Mirna Boelsma mochten in de vrouwencategorie Nederland trots maken. Goede bekende van 6|Surf, Jan Bijl is ook aanwezig in Biarritz om alles op de gevoelige plaat vast te leggen.

Zowel Eveline als Mirna hebben ondertussen enkele heats gesurft en dit deden ze uitstekend. Mirna won haar eerste heat en ook Eveline maakte indruk. Ondanks een goede heat met een score van 7.97 moest Eveline in ronde 2 haar Zuid-Amerikaanse opponenten voor haar dulden.

Mirna deed het nog net iets beter en eindigde als 2e in ronde 2. De volgende ronde moest helaas ook zij het hoofd buigen voor de ervaren surfsters. Ondanks dat hebben zowel Mirna als Eveline indruk gemaakt en kunnen ze met hun hoofd omhoog de mannen aanmoedigen.

De mannen gaan vanaf vandaag van start. Pascal begint in heat 7, Roy in heat 23, Kaspar in heat 39 en Remi in heat 43. Hoewel alle deelnemers uitstekend kunnen surfen, zullen Kaspar en Remi echt alle zeilen moeten bijzetten. Kaspar moet het eerst opnemen tegen de nummer 32 van de World Surf League, Joan Duru. Vervolgens moet Kaspar tegen de nummer 16 Jeremy Flores.

Wil je het zelf volgen? Dat kan via de volgende live stream.

 van