14-06-2013 - Windsurfen, Nieuws

Telstar Island Cross / Strand Horst / 16 juni 2013

De Island Cross is een FUN evenement op gebied van boardsporten. Windsurfen, kitesurfen en suppen, bezoekers maken kennis met de sporten en kunnen het vooral zelf proberen. Het Beachcenter van Telstarsurf op Strand Horst is de locatie waar iedereen welkom is!

Strand Horst, funsportlocatie van midden Nederland
Het vlakke, ondiepe water van Strand Horst nabij Ermelo staat in Nederland bekend onder windsurfers, kiters en suppers als de perfecte locatie om de sporten onder de knie te krijgen. Daarnaast is er genoeg ruimte voor de gevorderde en professionele watersporters om zich helemaal uit te leven. De Island Cross 2013 is de eerste editie van een jaarlijks terugkerend evenement. Naast de actie op het water zal er op het strand bij het Beach centrum van alles te zien en te doen zijn. Strand Horst, wat normaal al een druk bezochte spot is, is voor een evenement als dit, centraal gelegen in het land met ruime parkeer mogelijkheden de ideale locatie.

Motion_nieuws_TelstarIslandCross 2013

Wedstrijd en toertocht
Afhankelijk van de weersomstandigheden kiezen we de route en zullen we 1 of meerdere eilanden ronden. Iedere discipline (Windsurf / Kite / SUP) heeft een eigen start en eigen prijzen.
De Island Cross kun je doen in het tempo zoals je zelf wil. Samen met vrienden, alleen, genieten van de ronde of toch proberen zo snel mogelijk te zijn.
Voor iedere deelnemer is er na afloop een leuke verrassing van Telstar.

Waar:  
Telstarsurf Beachcenter
Palmbosweg 16-20 (A-28 afslag Strand Horst)
3853 LB Ermelo
Tel:0341-553320

Kosten
Inschrijfgeld is 15,- voor de Island Cross inclusief pasta party na afloop.
Als je geen eigen board hebt voor de wedstrijd of tour, dan kun je voor 10,- een SUP van Fanatic lenen..

Iedere discipline zal meerdere klasse ‘s kennen!
Windsurf: Heren – Dames + jeugd tot 16 jaar
Kitesurf: Heren – Dames + jeugd tot 16 jaar
SUP: Heren 14.0″ / 12.6″  – Dames 12.6″ – jeugd tot 16 jaar 12.6″

SUP: Onder auspiciën van SUP NL wordt de Telstar Island Cross gevaren. Deze wedstrijd telt mee voor het ‘Long distance SUP NL jaarklassement’. De SUP race zal bij alle weersomstandigheden plaats vinden. De Island Cross is ook één van de zes wedstrijden waarbij een gratis ticket voor deelname aan de sup- elfstedentocht is te verdienen. Meer info: www.sup11citytour.com

Programma voor windsurf, kite en sup:

Zondag 16 juni 2013
10:00 inschrijving voor gratis introductie lessen & testen (legitimatie verplicht)
11:00 start test dag en introductie lessen
12:00 inschrijven voor de “Island Cross” toertocht en wedstrijd
12:00 SUP PULLING voorrondes
13:30 skippersmeeting “Island Cross”
14:00 start toertocht en wedstrijd “Island Cross”
16:00 SUP PULLING finales
17:00 prijsuitreiking, tombola en start pasta party voor deelnemers aan Island Cross
* bij de tombola verloten we onder andere een inflatable SUP van Fanatic twv 999,-
** de tombola is voor iedereen die aan een onderdeel van de dag heeft meegedaan en zich geregistreerd heeft
(intro les, test, wedstrijd of toertocht

Motion_nieuws_Telstar Island Cross 3

SUPPEN
Stand up paddling (SUPpen) is wereldwijd de sterkst groeiende watersport ooit. De sport is ontstaan vanuit de surfcultuur en groot geworden op de Hawaïaanse wateren. De enorme populariteit van suppen komt doordat het leuk en gezond is, door iedereen makkelijk te leren. Als je kunt staan, dan kun je suppen.

Nederland is met al zijn meren, rivieren, vaarten, kanalen en sloten hier een ideaal land voor. Of dat je alleen of met vrienden een stadstour wilt maken, gewoon een relaxte tocht door de natuur of keihard wil trainen, suppen is werkelijk voor iedereen. Suppen is ook een perfecte work out, je traint al suppent je hele lichaam.
Tijdens de Island Cross kun je ook met Suppen gratis kennis maken, Caroline Ammerlaan van supschool Sup’s Up zal de introductie op zich nemen. Al na enkele minuten sup je makkelijk weg!

Windsurfen en kitesurfen
De moeder aller funsporten, windsurfen, wordt alweer zo’n 40 jaar in Nederland beoefend, met het winnen van de Olympische gouden medaille van Dorian van Rijsselberghe is de populariteit wederom flink toegenomen. Met de wind door je haren over het water glijden, een ongekend vrij gevoel. Voor hen die nog niet kunnen windsurfen zullen de instructeurs van het Telstar beachcenter op 14 juni de gehele dag gratis introductie lessen.

Ook op het gebied van kitesurfen kun je de nieuwste materialen bekijken en voor tips en tricks terecht. Het North Kiteboarding team staat heel de dag ter beschikking. Nog nooit een kite in je handen gehad, grijp nu je kans om het te proberen!

Voor de meer gevorderde surfers en kiters zet het beachcenter haar deuren open en kan ook hiervan heel de dag gebruik maken. Fanatic & North Windsurfing ondersteunen de dag met extra materiaal. Ook worden de nationale top teamriders van deze merken ingezet voor advies op gebied van materiaal en techniek.
Heb je eigen materiaal maar denk je dat er meer uit te halen is, kom dan voor advies naar Strand Horst. Vinnenkeuze, vaarstand, het optuigen van je zeil of het vergelijken van je eigen spullen met je moderner materiaal, je kunt met al je vragen terecht om zo nog meer uit je spullen te halen en dus nog meer plezier te beleven op het water. 

 van