16-03-2016 - Mountainbiken, Nieuws

It giet oan

Op 2 september 2016 start alweer de vijfde 11 steden MTB Xperience voor mountainbikers vanuit het historische centrum van Dokkum. Het begin van twee- en een halve dag fietsen over voornamelijk onverharde wegen, langs de 11 historische binnensteden van Friesland. Een evenement voor zowel solorijders als teams van twee- en viertallen.

Dit lustrum is voorlopig de laatste editie van de 11 Steden MTB Xperience. Na 4 mooie, maar ook erg arbeidsintensieve jaren, heeft de organisatie besloten om in 2017 zeker geen 11 Steden te organiseren. In 2017 gaat de organisatie zich beraden of er in de toekomst nog een vervolg aan een nieuwe editie gegeven gaat worden. Om deze serie van 5 waardig af te sluiten zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor dit evenement nog breder toegankelijk is als voorheen. Daarnaast is het parcours voor meer dan 60% aangepast zodat dit jaar de deelnemers door gebieden komen waar deze nog nooit zijn geweest in de eerdere edities.

MTB-Xperience

Route langs alle 11 Friese steden
Het idee achter deze Xperience is een driedaagse mountainbikemarathon voor solorijders en teams van 2 of 4 rijders, die in 3 verschillende dagetappes een route rijden langs alle 11 Friese steden. De route gaat buiten de dorpen en steden voornamelijk over onverharde wegen en paden. Er kunnen maximaal 25 solorijders, 60 teams van 2 rijders en 30 teams van 4 rijders meedoen. Het is niet mogelijk om met een cyclocrosser mee te doen. Solorijders en teams met 2 rijders fietsen de gehele route en teams van 4 rijders moeten altijd minimaal 2 rijders op het parcours hebben.

Mountaibike_Xperience_2

De route van 360-380 km is opgedeeld in drie dagetappes met twee overnachtingen, midden in het centrum van Burgum op Landgoed Glinstrastate en in Molkwerum in de buurt van Stavoren, op Camping ‘t Seleantsje. De finish van de marathon is op zondag 4 september, wederom in Dokkum het evenement wederom onderdeel is van de festiviteiten van Dokkumer Admiraliteits dagen.

Wil je zeker van een startplek zijn, dan adviseren we je snel in te schrijven!

 

 van