16-03-2016 - Mountainbiken, Nieuws

It giet oan

Op 2 september 2016 start alweer de vijfde 11 steden MTB Xperience voor mountainbikers vanuit het historische centrum van Dokkum. Het begin van twee- en een halve dag fietsen over voornamelijk onverharde wegen, langs de 11 historische binnensteden van Friesland. Een evenement voor zowel solorijders als teams van twee- en viertallen.

Dit lustrum is voorlopig de laatste editie van de 11 Steden MTB Xperience. Na 4 mooie, maar ook erg arbeidsintensieve jaren, heeft de organisatie besloten om in 2017 zeker geen 11 Steden te organiseren. In 2017 gaat de organisatie zich beraden of er in de toekomst nog een vervolg aan een nieuwe editie gegeven gaat worden. Om deze serie van 5 waardig af te sluiten zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor dit evenement nog breder toegankelijk is als voorheen. Daarnaast is het parcours voor meer dan 60% aangepast zodat dit jaar de deelnemers door gebieden komen waar deze nog nooit zijn geweest in de eerdere edities.

MTB-Xperience

Route langs alle 11 Friese steden
Het idee achter deze Xperience is een driedaagse mountainbikemarathon voor solorijders en teams van 2 of 4 rijders, die in 3 verschillende dagetappes een route rijden langs alle 11 Friese steden. De route gaat buiten de dorpen en steden voornamelijk over onverharde wegen en paden. Er kunnen maximaal 25 solorijders, 60 teams van 2 rijders en 30 teams van 4 rijders meedoen. Het is niet mogelijk om met een cyclocrosser mee te doen. Solorijders en teams met 2 rijders fietsen de gehele route en teams van 4 rijders moeten altijd minimaal 2 rijders op het parcours hebben.

Mountaibike_Xperience_2

De route van 360-380 km is opgedeeld in drie dagetappes met twee overnachtingen, midden in het centrum van Burgum op Landgoed Glinstrastate en in Molkwerum in de buurt van Stavoren, op Camping ‘t Seleantsje. De finish van de marathon is op zondag 4 september, wederom in Dokkum het evenement wederom onderdeel is van de festiviteiten van Dokkumer Admiraliteits dagen.

Wil je zeker van een startplek zijn, dan adviseren we je snel in te schrijven!

 

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van