20-06-2016 - Mountainbiken, Nieuws

J.Guillem Bikes: De schoonheid van titanium

Jan-Willem Sintnicolaas heeft een passie voor de fiets en deze hartstocht heeft hem gebracht tot waar hij nu is. Vijftien jaar geleden begon Jan met het ontwerpen van fietsen vanuit zijn garage, vol vrijheid en puur als passie voor de fiets. Uiteindelijk is het hem gelukt om zijn passie om te zetten in een gerespecteerd fietsmerk.

Jan-Willem was als ontwerper betrokken bij het merk Airborne en was Europeese distributeur van dit merk. Toen dat in Amerika ten onder ging, besloot Jan-Willem zijn eigen merk Van Nicholas op te starten. Door de opgedane kennis, vaardigheden en kundigheid bloeide het merk op als nooit tevoren. Uiteindelijk heeft Jan ervoor gekozen om het te verkopen, waardoor het bij Koga werd ondergebracht. Echter bleef het fijne gevoel toch kriebelen bij Jan en besloot hij zijn rentree te maken met J.Guillem Bikes.

Mallorca heeft een grote invloed op het ontwerp van Jan zijn creaties. Het prachtige uitzicht van het eiland, de cultuur en het mooie klimaat dragen allemaal bij aan de inspiratie. Daarnaast beschikt Mallorca over prachtige geasfalteerde wegen, die haast smeken om bereden te worden. Het is dan ook niet gek dat Jan zijn passie hier een kickstart heeft gekregen met een prachtig resultaat tot gevolg: J.Guillem Bikes.

J.Guillem

Visie

Jan gelooft er heilig in dat titanium het beste materiaal is om fietsen van te maken. Het geloof is even zo sterk als het materiaal dat hij gebruikt. De frames van J.Guillem Bikes dienen een leven lang mee te gaan en moeten zorgen voor eindeloos vermaak.

Passie

In de loop der tijd besloot Jan het koude Nederland te verruilen voor het met zon overgoten Mallorca. Op deze plek kreeg J. Guillem echt voet in de aarde. Jan begon hier titanium prototypes te ontwikkelen en te verfijnen. Het resultaat: vijf compleet nieuwe fietsen, drie voor op de weg en twee mountainbikes. Deze creaties betekende de officiële terugkeer van Jan in de fietsindustrie. De fietsen van J.Guillem Bikes zijn geïnspireerd door de omgeving. Dit is terug te zien in onder andere de naamgeving, zo is de ‘Formentor‘, vernoemd naar de sprankelende rit over de beroemde piek van het eiland Mallorca.

Tomir

De Tomir is zonder twijfel een van de mooiste mountainbikes op de markt. De fiets is volledig gemaakt van titanium en beschikt over een XC 29 geometrie.

Tomir

De Tomir staat bekend om zijn explosieve acceleratie, klim capaciteiten en stuurvermogen. Iedere mountainbiker, ongeacht het niveau, kan met de Tomir uit de voeten.

Atalya 

De Atalya is het frame voor mensen die alles willen hebben wat de Tomir te bieden heeft, alleen dan zonder al teveel moeite te hoeven doen. De fiets is duurzaam gebouwd, makkelijk te onderhouden en schakelt gemakkelijk. Net als de Tomir beschikt de Atalya over een XC 29 geometrie en is gemaakt om te presteren.

 

Atalya

Voor meer informatie over de ontwerpen van Jan Willem Sintnicolaas bezoek je de website.

Word-abonne---banner---UpDown

 van