20-06-2016 - Mountainbiken, Nieuws

J.Guillem Bikes: De schoonheid van titanium

Jan-Willem Sintnicolaas heeft een passie voor de fiets en deze hartstocht heeft hem gebracht tot waar hij nu is. Vijftien jaar geleden begon Jan met het ontwerpen van fietsen vanuit zijn garage, vol vrijheid en puur als passie voor de fiets. Uiteindelijk is het hem gelukt om zijn passie om te zetten in een gerespecteerd fietsmerk.

Jan-Willem was als ontwerper betrokken bij het merk Airborne en was Europeese distributeur van dit merk. Toen dat in Amerika ten onder ging, besloot Jan-Willem zijn eigen merk Van Nicholas op te starten. Door de opgedane kennis, vaardigheden en kundigheid bloeide het merk op als nooit tevoren. Uiteindelijk heeft Jan ervoor gekozen om het te verkopen, waardoor het bij Koga werd ondergebracht. Echter bleef het fijne gevoel toch kriebelen bij Jan en besloot hij zijn rentree te maken met J.Guillem Bikes.

Mallorca heeft een grote invloed op het ontwerp van Jan zijn creaties. Het prachtige uitzicht van het eiland, de cultuur en het mooie klimaat dragen allemaal bij aan de inspiratie. Daarnaast beschikt Mallorca over prachtige geasfalteerde wegen, die haast smeken om bereden te worden. Het is dan ook niet gek dat Jan zijn passie hier een kickstart heeft gekregen met een prachtig resultaat tot gevolg: J.Guillem Bikes.

J.Guillem

Visie

Jan gelooft er heilig in dat titanium het beste materiaal is om fietsen van te maken. Het geloof is even zo sterk als het materiaal dat hij gebruikt. De frames van J.Guillem Bikes dienen een leven lang mee te gaan en moeten zorgen voor eindeloos vermaak.

Passie

In de loop der tijd besloot Jan het koude Nederland te verruilen voor het met zon overgoten Mallorca. Op deze plek kreeg J. Guillem echt voet in de aarde. Jan begon hier titanium prototypes te ontwikkelen en te verfijnen. Het resultaat: vijf compleet nieuwe fietsen, drie voor op de weg en twee mountainbikes. Deze creaties betekende de officiële terugkeer van Jan in de fietsindustrie. De fietsen van J.Guillem Bikes zijn geïnspireerd door de omgeving. Dit is terug te zien in onder andere de naamgeving, zo is de ‘Formentor‘, vernoemd naar de sprankelende rit over de beroemde piek van het eiland Mallorca.

Tomir

De Tomir is zonder twijfel een van de mooiste mountainbikes op de markt. De fiets is volledig gemaakt van titanium en beschikt over een XC 29 geometrie.

Tomir

De Tomir staat bekend om zijn explosieve acceleratie, klim capaciteiten en stuurvermogen. Iedere mountainbiker, ongeacht het niveau, kan met de Tomir uit de voeten.

Atalya 

De Atalya is het frame voor mensen die alles willen hebben wat de Tomir te bieden heeft, alleen dan zonder al teveel moeite te hoeven doen. De fiets is duurzaam gebouwd, makkelijk te onderhouden en schakelt gemakkelijk. Net als de Tomir beschikt de Atalya over een XC 29 geometrie en is gemaakt om te presteren.

 

Atalya

Voor meer informatie over de ontwerpen van Jan Willem Sintnicolaas bezoek je de website.

Word-abonne---banner---UpDown

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van