10-06-2016 - Nieuws, Wielrenblad

J.Guillem bikes: De schoonheid van titanium J.Guillem bikes

Jan-Willem Sintnicolaas heeft een passie voor de fiets en deze hartstocht heeft hem gebracht tot waar hij nu is. Vijftien jaar geleden begon Jan met het ontwerpen van fietsen vanuit zijn garage, vol vrijheid en puur als passie voor de fiets. Uiteindelijk is het hem gelukt om zijn passie om te zetten in een gerespecteerd fietsmerk. J.Guillem bikes.

Jan-Willem was als ontwerper betrokken bij het merk Airborne en was Europeese distributeur van dit merk. Toen dat in Amerika ten onder ging, besloot Jan-Willem zijn eigen merk Van Nicholas op te starten. Door de opgedane kennis, vaardigheden en kundigheid bloeide het merk op als nooit tevoren. Uiteindelijk heeft Jan ervoor gekozen om het te verkopen, waardoor het bij Koga werd ondergebracht. Echter bleef het fijne gevoel toch kriebelen bij Jan en besloot hij zijn rentree te maken met J.Guillem Bikes.

Mallorca heeft een grote invloed op het ontwerp van Jan zijn creaties. Het prachtige uitzicht van het eiland, de cultuur en het mooie klimaat dragen allemaal bij aan de inspiratie. Daarnaast beschikt Mallorca over prachtige geasfalteerde wegen, die haast smeken om bereden te worden. Het is dan ook niet gek dat Jan zijn passie hier een kickstart heeft gekregen met een prachtig resultaat tot gevolg: J.Guillem Bikes.

Cap de Formentor - J.Guillem bikes

Visie

Jan gelooft er heilig in dat titanium het beste materiaal is om fietsen van te maken. Het geloof is even zo sterk als het materiaal dat hij gebruikt. De frames van J.Guillem Bikes dienen een leven lang mee te gaan en moeten zorgen voor eindeloos vermaak.

Passie

In de loop der tijd besloot Jan het koude Nederland te verruilen voor het met zon overgoten Mallorca. Op deze plek kreeg J. Guillem echt voet in de aarde. Jan begon hier titanium prototypes te ontwikkelen en te verfijnen. Het resultaat: vijf compleet nieuwe fietsen, drie voor op de weg en twee mountainbikes. Deze creaties betekende de officiële terugkeer van Jan in de fietsindustrie. De fietsen van J.Guillem Bikes zijn geïnspireerd door de omgeving. Dit is terug te zien in onder andere de naamgeving, zo is de ‘Formentor‘, vernoemd naar de sprankelende rit over de beroemde piek van het eiland Mallorca.

Formentor

Tijdens de ontwikkeling van de Formentor heeft men extra aandacht besteed aan het design en de constructie van deze fraaie racefiets. Zoekend naar de perfecte balans van stabiliteit, comfort en kracht. De Formentor combineert aërodynamische-eigenschappen samen met een agressieve race geometrie. Gemaakt voor pure snelheid en power, met de Formentor weet je zeker dat met elke pedaalslag alle joules in kracht worden omgezet.

Formentor - J.Guillem bikes

Orient

De Orient is de perfecte fiets voor elke stijl. Dankzij het ontwerp kan de Orient afgesteld worden op de gewenste manier die het beste bij jou rijstijl past. Met een licht, sterk en aërodynamisch design brengt het daadwerkelijk alle duurzame kwaliteiten die titanium met zich meebrengt naar het asfalt.

Orient - J.Guillem bikes

 

Major

Iedereen die iets van het assemblage proces van frames af weet zal direct de gedachte achter deze fiets herkennen. De Major’s race geometrie nodigt de renner uit om nog meer naar voren te leunen en harder te trappen. Als snelheid en onder je voeten verdwijnend asfalt helemaal jou ding is, dan is de Major echt iets voor jou.

Major-J.Guillem bikes

Voor meer informatie over de ontwerpen van Jan Willem Sintnicolaas bezoek je de website.

banner wielrenblad nieuwsbrief

 van