05-10-2012 - Windsurfen, Nieuws

Jaguar NeilPryde Racing Series

Afgelopen week was de Jaquar NeilPryde Racing Series voor de eerste keer in Italië. Op het Gardameer namen 43 windsurfers uit Italië en Hongarije het tegen elkaar op in de RS:One klasse.

De RS:One klasse is een nieuwe race klasse, iedereen heeft hetzelfde materiaal. Jong, oud, man of vrouw iedereen strijd tegen elkaar.

De race werd gevaren vlak voor de Torbole Circolo surf club, dit zorgde ervoor dat het publiek het allemaal van heel dicht bij kon volgen. Er werd gevaren in vier categorieën, vrouwen, mannen onder de 22 jaar, mannen boven de 22 jaar en mannen boven de 40 jaar. Het evenement bestond uit twee dagen van wedstrijden met dertien kwalificatie heats, twee spannende finales werden gehouden in moeilijke omstandigheden met wisselende winden. Omdat het een one-design klasse is en al het materiaal geleverd werd door NeilPryde hadden alle deelnemers een gelijke kans om te winnen. De winnaars van elke divisie en de overall winnaar deelden het prijzengeld van $3.000,-.

Jaquar toonde de geheel nieuwe XF Sportbrake. Het nieuwe model is gebasseerd op de sterke punten van de XF. De XF Sportbrake combineert de prestaties en het vakmanschap van de bekroonde Saloon met de ruimte en functionaliteit van een sportwagen.

De Jaquar NeilPryde Racing Series zet zijn reis voor naar Nice (Frankrijk), en Rio (Brazilië).

 van