23-07-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Jaguar voorziet Team Sky van ploegleidersauto

De ploegleiderswagen van Team Sky zal zaterdag tijdens de lange tijdrit waarschijnlijk veel bekijks trekken. Deze Jaguar F-Type Coupe is namelijk speciaal ontwikkeld voor Team Sky in de Tour de France, door een gespecialiseerde afdeling van de fabrikant. 

Na het uitvallen van topfavoriet Chris Froome en de tegenvallende prestaties van reservekopman Richie Porte zal deze indrukwekkende ploegwagen waarschijnlijk minder prominent in beeld zijn dan vooraf verwacht werd. Toch is het zeker de moeite waard om de Jaguar eens nader te bekijken omdat deze een heleboel speciale gadgets heeft meegekregen.

Zo is er een apart elektrisch systeem ontwikkeld om de vele radio’s, microfoons en televisies aan boord van stroom te voorzien. Daarnaast heeft de Jaguar F-Type Coupé een 5-liter V8 supercharged motor en een speciaal ingebouwd fietsenrek voor twee Pinarello Bolide tijdritfietsen. In de video kun je zien hoe men deze elementen in de auto verwerkt heeft.

[youtube id=”76WIKBxkcpw”]

Team Sky baas Dave Brailsford: ”We hebben al jaren een intensieve samenwerking met Jaquar. Daardoor kunnen we profiteren van hun kennis en hun technologische capaciteiten. Een voorbeeld daarvan is hun hulp bij de ontwikkeling van de Pinarello Dogma F8 racefiets”. Jaquar zegt overigens niet van plan te zijn om de F-Type Coupé ook daadwerkelijk in productie te nemen.

Mark Cameron, actief als Global Brand Experience Director, voegde hier het volgende aan toe: “Jaguar heeft sinds 2010 al vele voertuigen geleverd aan Team Sky. De ontwikkeling van deze F-Type Coupe is het meest recente voorbeeld van onze gedeelde overtuiging om grenzen te verleggen en te zorgen voor technologisch innovatieve oplossingen, zowel op als naast de fiets. Bovendien zal deze speciaal ontwikkelde ploegleidersauto visuele impact hebben”.

Voor meer informatie kun je even een kijkje nemen op de website van Team Sky. Wij van Wielrenblad zijn in ieder geval benieuwd of men de renners zaterdag bij kan houden en zullen deze F-Type Coupe zeker in de gaten houden!

 van