10-09-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Jalou Langeree in de finale KSP World Tour Mauritius

Op dit moment wordt de tweede stop van de KSP world tour gevaren in Mauritius, de One Eye Pro. Dit was de stop waar vorig jaar het meest over werd gepraat, vanwege de goede wind en perfecte golven.

Dag 1 van de KSP world tour begon met wind van 30 knopen. De eerste ronde van de dames en heren is deze dag gevaren. Helaas doen bij de heren geen Nederlanders mee maar de dames zijn goed vertegenwoordigd. Jalou Langeree, Suzanne Kuiper en Lilian Malschert vertegenwoordigen Nederland en zijn allen de eerste ronde bij de dames door gekomen.

Op dag 2 van de KSP world tour zijn de omstandigheden perfect en zijn er 20 heats gevaren. In ronde twee bij de dames stonden Suzanne en Lilian tegen over elkaar. Helaas voor Lilian bleek Suzanne de golven beter onder controle te hebben. Suzanne moest het in ronde drie tegen de Engelse Kirsty Jones opnemen. Kirsty liet zien dat ze zich thuis voelt in de golven en versloeg Suzanne.
In ronde vier werd het spannend, Jalou moest tegen de Portugese Ines Correia. Beiden lieten zien dat hoge golven geen probleem zijn. Met een verschil van 0,01 punt heeft Jalou gewonnen en staat daarmee in de halve finale.

De halve finale werd op dag 3 gestreden tussen Jalou en Kirsty. In de beste omstandigheden tijdens deze tour liet Jalou zien dat ze bij de beste van de wereld hoort! Daarmee staat Jalou in de finale van de KSP world tour!

De finale is vandaag tussen Jalou en de Duitse Ninja Bichler, deze kun je live volgen via de live stream van de KSP world tour. Live stream KSP world tour

[youtube id=”DhNNjTmhXxE”]

 van