14-04-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Jerome Clementz – weg naar de top

Jerome Clementz, de winnaar van de Enduro World Series 2013, heeft het grootste gedeelte van het seizoen 2014 toe moeten kijken wegens een blessure. Hij heeft noodgedwongen toe moeten kijken toen ‘s werelds beste rijders de strijd met elkaar aangingen, voor de titel die hij had moeten verdedigen. Jerome heeft, gemotiveerder dan ooit tevoren, zijn tegenstanders goed bestudeerd en zichzelf goed voorbereid. In aanloop naar het seizoen 2015 wist hij niet goed waar hij stond, omdat hij zich niet heeft kunnen vergelijken met de concurrentie. Dus was het voor de eerste wedstrijd van de Enduro World Series, die plaatsvonden in Rotorua, Nieuw-Zeeland hopen dat hij goed genoeg zou zijn. 

Beeld: Sven Martin

Jerome Clementz steps to the top IT1

Na een hele dag racen, bleek dat Jerome Clementz goed de winter doorgekomen was. Jerome stond 20 seconden voor op zijn landgenoot en tevens drievoudig Downhill wereldkampioen Fabien Barel. Met nog één etappe te gaan is het verschil (van 20 seconden) tussen beide rijders miniem. Fabien Barel heeft er nog alle vertrouwen in, omdat hij sterker werd naarmate de dag vorderde.

In de laatste etappe kon Fabien Barel het verschil niet meer goedmaken en de overwinning ging dus naar Jerome Clementz. Clementz na afloop:’We hebben hard getraind, maar konden de concurrentie moeilijk inschatten. Als je dan uiteindelijk wint en alle mensen je toejuichen, dat is een heel goed gevoel kan ik jullie vertellen.’

Jerome Clementz steps to the top IT2

 

 van