04-04-2012 - Snowboarden, Nieuws

Jessika Jenson wint Billabong Flaunt It Finale

De Billabong Flaunt It finale met Jamie Anderson, gepresenteerd door Sony Ericsson, werd in Sierra-at-Tahoe gehouden. Het 4* TTR World Snowboard Tour evenement had te maken met een kleine tegenslag op zaterdag. De wedstrijd kon niet doorgaan doordat er teveel wind was op de berg en er een storm in aankomst was. Die storm zorgde daarentegen wel voor een dikke lading verse sneeuw op zondag ochtend. De deelnemers vermaakte zich tussen de oefen oefenrondes door met diepe turns in de poeder. Tegen de tijd dat het evenement echt van start ging was er geen wolkje aan de lucht te bekennen.

Jessika Jenson uit Kelly Canyon, Idaho won de eerste plaats Slopestyle en ging naar huis met $5.000 prijzengeld. Haar winnende heat bestond uit een switch 270 op de gap-to down box, switch boardslide 270 van de pole jam, een cab 540 en eindigde met een dikke backside 540 over de laatste 50-foot jump. Op de tweede plaats eindigde Lynn Neil uit Jackson Hole, Wyoming en de uit California Rel Friedman derde.

Bij de Rail Jam werden de skills van de deelnemers grondig getest met een set up van zes obstakels. Breanna Stangeland behaalde met een perfecte backflip pretzel out de eerste plaats. Rel Freidman werd tweede met een backside 180 switch 50-50 op de down rail. De derde plaats ging naar de Billabong en Von Zipper snowboardster Jenna Blasman met een cab 180 gap to switch 50-50 backside 180 out op de down flat down.

De Dakine Best Trick ging naar Lynn Neil’s cab 540 stale, en Nieuw-Zeeland’s Christy Prior won de Nixon Style Award. Jessika Jenson werd voor haar tricks beloond met de Von Zipper Rag Doll Award.

Resultaten Slopestyle:
1. Jessika Jenson (Ride, Cassette, ThirtyTwo, Nayborhood)
2. Lynn Neil (Arbour, Flux, Smith, Basics, Wasatch Project)
3. Rel Friedman (Betty Rides, Vans, 720 Boardshop)
4. Christy Prior (Mountain Dew New Zealand, Electric, Underground Skate)
5. Jenne Blasman (Billabong, VonZipper, Gnu, Sanction)

Resultaten Rail Jam:
1. Breanna Stangeland (Forum, Special Bled, The Source, Smith)
2. Rel Friedman (Betty Rides, Vans, 720 Boardshop)
3. Jenna Blasman (Billabong, VonZipper, Gnu, Sanction)
4. Christy Prior (Mountain Dew New Zealand, Electric, Underground Skate)
5. Femke Henriques (Nikita)

Dakine Best Trick: Lynn Neil Arbour, Flux, Smith, Basics, Wasatch Project)
Nixon Style Award:  Christy Prior (Mountain Dew New Zealand, Electric, Underground Skate)
VZ Rag Doll Award: Jessika Jenson (Ride, Cassette, ThirtyTwo, Nayborhood)

 van