10-03-2014 - Skiën, Nieuws

Jochemsen verovert zesde plaats op Super G

Anna Jochemsen heeft maandag bij de Paralympische Spelen in Sochi voor wat vrolijkere gezichten gezorgd in het Nederlandse kamp. Na diverse crashes in het weekeinde van de Nederlandse alpine-skiërs zette de 28-jarige skiester in de klasse staand een uitstekende run op de Super G neer. Die leverde de Bennekomse in eerste instantie de zevende plaats op, maar door de diskwalificatie van de Russische Inga Medvedeva eindigde Jochemsen uiteindelijk als zesde.

De olympische titel was voor de 20-jarige Marie Bochet. De skiester was net als op de afdaling een klasse apart. Dit keer bleef ze haar landgenote Solene Jambaque met een tijd van 1.24,20 precies twee seconden voor. Medvedeva zette de derde tijd neer, maar de jury schrapte de Russin later uit de uitslag. Het brons ging daardoor naar de pas 18-jarige Amerikaanse Stephanie Jallen.

De zesde plaats is goed voor mij”, zei Jochemsen, die als slalomspecialiste wordt gezien. ,,Ik zag dat de eerste skiester niet aan de finish kwam. Ik heb het vervolgens voorzichtig aangepakt. Dat was niet nodig”, constateerde de Bennekomse, die in Sochi vijf disciplines in de klasse staand afwerkt. ,,Het verschil met de nummer één is gewoon te groot.”

Bron: NU

 van