22-11-2010 - Surfen, Nieuws

Joel Parkinson wint Reef Hawaiian Pro

Een betere comeback had Joel Parkinson zich waarschijnlijk niet kunnen bedenken. Nadat hij 6 maanden uit de roulatie was vanwege een ernstige blessure aan zijn voet, komt hij ijzersterk terug door de Reef Hawaiian Pro – de eerste stop van de Vans Triple Crown 2010 – naar zich toe te trekken. Vanzelfsprekend is ‘Parko’ dus de eerste leider in de Vans Triple Crown van dit jaar, wat samen met de ASP World Tour het hoogst haalbare is in de competitieve surfwereld. 

In de finale was Parkinson heer en meester, en met een score van 15.00 verwees hij Joel Centeio (7.04), Julian Wilson (6.86) en Heath Joske (3.14) naar respectievelijk de 2e, 3e en 4e plaats.

Ook was er op de laatste dag de finale van de Reef Clash Of The Legends, waarin – zoals de naam al aangeeft – levende legenden uit de surfwereld het tegen elkaar op namen. Sunny Garcia bleek de beste ”Legend”; hij versloeg Mark Occhilupo, Tom Curren en Tom Carroll in een spannende finale.

Voor Parkinson is het tot nu toe een turbulent jaar geweest. Eerst was er de blessure – waardoor hij 3 maanden niet kon surfen, en 6 maanden geen wedstrijd deed – , toen de geboorte van zijn zoon en onlangs het overlijden van zijn goede vriend Andy Irons. Nu wint de Australier dus de Reef Hawaiian Pro en gaat hij op jacht naar de eindoverwinning in de Vans Triple Crown. Het zou de ultieme bekroning zijn na alle up’s en down’s van dit kalenderjaar voor Parko.

Check www.triplecrownofsurfing.com voor video’s van de laatste dag, met hoogtepunten uit beide finales die gesurft zijn. Maar natuurlijk ook voor foto’s , interviews en het laatste nieuws over de Triple Crown.

 van