25-01-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Johny Salido sluit zich aan bij Endura

Endura is enthousiast om de ondertekening aan te kondigen van Juan Diego Salido, beter bekend als Johny Salido. De jonge Mexicaanse rijder is een bekende uitblinker van grote, complexe trucs. En heeft de keuze uit Endura’s uitstekende MT500- en SingleTrack-reeksen. Het Endura Custom-team werkt momenteel aan een aantal op maat gemaakte ontwerpen.

De 21-jarige werd de eerste Mexicaanse rijder die zich kwalificeerde voor Red Bull Rampage in 2019. Hij verdiende een wildcard na een tweede plaats in de Proving Grounds van dat jaar. En vervolgens een kwalificatie voor het freeriding’s blue riband-evenement in Utah . Hoewel hij uit Rampage werd gedwongen nadat hij tijdens de training een kwetsende blessure had opgelopen, betekenen Johny’s optredens op het circuit en in een reeks adembenemende bewerkingen dat hij zal hopen op een terugkeer naar de stoffige canyonlanden van Virgin later in het jaar.

Johny is niet alleen een van de beste freeriders ter wereld, hij is ook een organisator van evenementen. Hij runt Freeride Fiesta in Guadalajara met professionele trailbuilder (en zijn Rampage-graver) Oscar Tobogangster. Freeride Fiesta wordt gehouden in het La Soledad Bike Park net buiten de hoofdstad van de staat Jalisco. Freeride Fiesta brengt de beste freeriders ter wereld naar Mexico voor een week vol mooie tijden. Het doel is om de sport in Latijns-Amerika te laten groeien. Kijk uit naar verslaggeving van Johny en mede-Endura-atleet Reed Boggs in actie op Freeride Fiesta. Waar ze allebei hun competitiedebuut zullen maken als Endura-atleten. Johny heeft een vol jaar voor de boeg en hij zal een aantal Crankworx-evenementen, Proving Grounds, Flat Out Days en Red Bull Hardline bezoeken met als doel opnieuw de cut voor Rampage te maken. Hij heeft ook een paar spannende videoprojecten onderweg.

 van