18-11-2013 - Windsurfen, Nieuws

Jordy Vonk in zee met Point-7

Jordy Vonk staat bekend als een van de grote talenten in het windsurfen en kwam dit jaar al uit in de PWA World Tour. Hier zette hij een aantal mooie resultaten neer, waaronder een vijfde plaats in Sylt. Hij maakt deel uit van een nieuwe generatie slalom surfers en laat de laatste jaren veel potentie zien. Redenen genoeg voor het Point-7 team om Jordy een contract aan te bieden. Voortaan zal hij dus namens Point-7 uitkomen op diverse evenementen en zal hij bijvoorbeeld ook namens het team meedoen aan nationale kampioenschappen. Om Jordy Vonk alvast aan het grote publiek te introduceren had Point 7 een exclusief interview met hem, lees deze hieronder terug of bekijk het volledige verslag even op de website van Point 7.

Jordy3

Jordy, welkom “to the darkside of windsurfing” by Point-7! Waarom ben je met Point-7 in zee gegaan?
Thanks! Het was een eer om door Andrea Cucchi gevraagd te worden voor het Black Team. Toen Andrea alles uitlegde over het team en zijn visie werd ik al snel enthousiast. Het ‘getting young guys which can become heros in their countries’ is iets wat mij aantrok. Point-7 kijkt verder dan alleen maar simpelweg windsurfen, wat zowel interessant is voor het merk, maar ook mij heel erg kan helpen met andere sponsoren. Na het testen van de zeilen was het toen wel duidelijk, ik ga met trots bij Point-7 varen!

Wat zijn je plannen voor het komende seizoen?
Het lijkt erop dat ik aankomend jaar de hele PWA tour mee kan doen, met 7 evenementen wordt dat erg gaaf, stiekem toch wel een droom die uit komt. Daarnaast hoop ik nog wat NK’s mee te kunnen doen. Met zo’n druk seizoen ligt de focus dan ook op slalom, ik zal volgend jaar even geen formula meer varen, op deze manier hou ik ook nog een beetje tijd over voor m’n studie.

Wat zijn je indrukken van de zeilen voor 2014?
In Lake Garda heb ik al even met de zeilen gevaren en stond er echt van te kijken. Al na de eerste paar meters had ik de snelheid er al goed in zetten en wist ik gelijk: dit zit wel goed ! Vooral de acceleratie is iets wat me opviel, deze winter wordt het gewoon wennen aan hard gaan 😉

Wat vind je specifiek van de AC-1 zeilen qua vaargedrag en gevoel?
De AC-1 heeft het drukpunt erg ver voorin zitten, dit zorgt ervoor dat je weinig backhand voelt, de zeilen voelen daarom licht aan en extreem stabiel. Het rondvaren met de zeilen geeft dan ook een heel relax gevoel, naast het feit dat het design gewoon echt gaaf is.

Jordy

Ga je deze winter ook trainen met het nationale en internationale Black Team van Point-7?
Deze winter hoop ik alles bij elkaar 2 maanden in Tenerife te zijn om te trainen met het internationale Black Team. Op deze manier kan ik me maximaal voorbereiden op het komende PWA seizoen. 2 maanden lang, starten, trimmen, knallen, gym en afgebeuld worden, ik heb er helemaal zin in!

Wat hoop je te bereiken met het Black Team?
Met een toffe groep mensen om mij heen er vol voor gaan en mijzelf persoonlijk sterk te ontwikkelingen. Door als team zo’n voorbereiding te doen en echt als team op de evenementen te staan hoop ik dat we met z’n alle top prestaties kunnen neerzetten. Daarnaast vind ik het erg leuk om in de Benelux meer Black op het water te krijgen, ik weet zeker dat dat met deze zeilen moet lukken!

Heb je al kennis gemaakt met de andere Black Team Leden?
De meeste Black Team leden kon ik al, dus ik wist bij wie ik terecht zou komen. Ik kan niet wachten om ze wat beter te leren kennen in Tenerife.

Wat kunnen we van je verwachten met betrekking tot Point-7 in de Benelux?
Aangezien er gewerkt wordt aan een raceteam in de Benelux ga ik ook vaak trainen met iedereen in de Benelux. Ik vind het leuk om mijn ervaringen met deze riders te delen en er ondertussen zelf nog een hoop van te leren. Met een boot en boeien zijn we goed gefaciliteerd en weet ik zeker dat er meer Black voorin gaat varen in de nationale wedstrijden. Daarnaast zal ik op wat evenementen aanwezig zijn om tips and tricks te geven over de AC-1.

Op welke spots vaar je in Nederland buiten de wedstrijden om?
Als ik even snel wil varen ga ik naar de Westeinderplassen (Aalsmeer), dat ligt lekker om de hoek en is met ZW een top spot. Daarnaast vaar ik het liefst op de Brouwersdam zeekant, heerlijk de ruimte, ruwe omstandigheden en een paar km uit de kust een zandplaat met zeehonden en een geweldig uitzicht.

 van