22-02-2012 - Snowboarden, Nieuws

Joris Ouwerkerk kijkt terug op het WK

Joris Ouwerkerk (19) strandde op de WK in Oslo al in de kwartfinale. Na een goede run in de prekwalificaties had hij dinsdag op de slopestyle meer pech; hij slaagde er twee keer niet in om een lastige truc, de Cap Double Cork 1080 te landen. Toch kijken we even met hem terug naar zijn toernooi.

Tekst: Natasha Smit

Zittend op een zandzak in de riderstent lijkt Joris Ouwerkerk zich bij het WK in Oslo prima te vermaken. Samen met zijn maatjes Dolf van der Wal en Charlotte van Gils kijkt hij vol spanning naar de halve finale slopestyle. ,,Het niveau ligt hier zo belachelijk hoog! De beste snowboarders ter wereld komen hier in actie. Heb je die sicke run van Seppe Smits gezien? Ik ben echt onder de indruk van wat onze Belg hier laat zien.’’

Zelf had hij deze week wat minder geluk met zijn snowboardprestaties. Hij lag er namelijk in de kwartfinales van het WK al uit. ,,Dat was niet mijn dag. Een dag eerder liep het op de training perfect, maar daarna ging het beduidend minder. Ik baal ervan dat ik die Cap Double Cork 1080, die ik normaal met gemak spring, nu niet geland heb.’’

Joris heeft al lange tijd last van zijn enkel; zijn bot is door een zware landing gekneusd.  Maar zo midden in het seizoen neemt hij geen vrij om zijn enkel te laten herstellen. ,,Dan moet ik maanden met mijn poot omhoog zitten. Daar heb ik nu echt geen tijd voor!,’’ zegt hij verontwaardigd. Maar pijnvrij snowboarden, dat lukt hem niet. ,,Ik voel mijn enkel soms als ik land, zeker op zo’n zwaar parcours als hier in Wyller. Ik land in ieder geval niet switch, dat doet teveel zeer.’’

Die blessure is jammer, want eigenlijk was hij de laatste tijd juist lekker bezig. Hij werd verrassend derde op de slopestyle bij een wereldbeker in Londen en veroverde daarmee ook A-status van het NOC * Nsf. ,,Die financiële status kan ik met al die reizen goed gebruiken,’’ lacht hij. ,,Ik moet nu alleen hard werken om mijn A-status te behouden. Dat betekent dat ik volgende week bij de wereldbekerwedstrijd in Quebec de eerste acht moet halen. Met die gekwetste enkel wordt dat nog een zwaar klusje.’’

 van