08-06-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Jubileum: HARTJE Benelux viert 15 jaar

HARTJE Benelux in Zutphen is een heel bijzonder onderdeel van Hermann Hartje KG. In juni 2006 opende de tweewieler groothandel en -fabrikant uit Noord-Duitsland er zijn eerste internationale kantoor. Destijds maakte de huidige bureauleider Albert Dokter al deel uit van het team, en tegenwoordig is hij samen met verkoopleider Ron Yanse verantwoordelijk.

Hartje 15 jaar

“Soms is het moeilijk te geloven wat we in 15 jaar hebben bereikt,” zegt Dokter. “We begonnen met slechts twee mensen. Vandaag de dag zijn we met bijna twintig medewerkers, in de buitendienst of permanent in Zutphen.” Ron voegt hieraan toe: “Het vormgeven en begeleiden van dit alles is fascinerend werk geweest, maar ik kijk nog meer uit naar alles wat nog komen gaat!”

HARTJE Benelux heeft vandaag de dag een groot aantal gespecialiseerde dealers in Nederland, België en Luxemburg. Deze worden bezocht door vier vertegenwoordigers in Nederland en drie in België. Daarnaast zijn er drie vertegenwoordigers die puur voor HARTJE’s accessoiremerk CONTEC op pad zijn. En het team in Zutphen zal binnenkort ook nog met 1 medewerker(ster) worden uitgebreid.

Tot slot zijn Dokter en Yanse bijzonder verheugd dat twee vertegenwoordigers binnenkort gaan werken voor de “exclusive brands”, d.w.z. merken die exclusief door HARTJE worden gedistribueerd, zoals SILCA, Bollé, G-FORM – en in de Benelux ook MAVIC. Men is er in Zutphen trots op een merk als MAVIC in hun assortiment te hebben dat HARTJE nog niet in eigen land in Duitsland verdeelt. “Hoewel we nauw samenwerken met de hoofdvestiging in Duitsland, gaan we op verschillende details onze eigen weg. Dit stelt ons in staat om onze dealers optimaal te ondersteunen”, legt Albert Dokter uit.

Hartje 15 jaar

De opening van het HARTJE Experience Center in Zutphen is daar een bijzonder voorbeeld van. Hier kunnen dealers en consumenten sinds 2017 het assortiment van de merken VICTORIA, CONWAY, TERN, CONTEC, MAVIC en binnenkort ook QiO permanent bekijken. Hiermee was HARTJE Benelux een pionier voor de Experience Centers in Duitsland. HARTJE-directeur Dirk Zwick legt uit: “We waarderen het enorm wat we aan onze collega’s bij HARTJE Benelux hebben. Het is dankzij dit sterke verkoop- en serviceteam dat wij nu een van de grootste distributeurs in de Benelux zijn. Onze hartelijke felicitaties gaan naar het hele team.”

Voor het jubileum heeft het team in Zutphen een leuke actie bedacht: 15 speciale jubileumkaarten zullen worden verstopt in te bezorgen pakketten de komende weken. Dealers die deze kaart posten op een Social Media account, krijgen daarna een bezoekje van hun vertegenwoordiger met een leuke verrassing.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van