14-05-2019 - Mountainbiken, Nieuws

Juice Lubes big value pack bij een abonnement op UP/DOWN

Juice Lubes big value pack, smeer je weg!

Elke serieuze biker weet dat onderhoud noodzakelijk is. Zeker rond deze tijd van het jaar, waarin modderige trails en neerslag aan de orde van de dag zijn. En dan kan dat onderhoud maar beter zo efficiënt mogelijk gebeuren.

Juice Lubes, een uit de Groot-Brittannië afkomstig merk, biedt een flinke range van producten om je bike in topconditie te houden. De Britten zijn bekend met nare omstandigheden op de trail, dus je mag verwachten dat het met de kwaliteit wel goed zit. Wij kenden het merk nog niet, dus hoog tijd om een setje uit te proberen. Wij kozen voor de Scrub and Buff-pack, waar alles in zit wat je in de basis nodig hebt. Met het pakket van Juice Lubes ben je 25 procent goedkoper uit. Da’s in elk geval een mooi begin.

In de schoonmaak kit van Juice Lubes vinden we kettingsmeer (Viking Juice), Frameprotectie (Frame Juice), Protection Spray, Bike Cleaner (gewoon en geconcentreerd) en een kettingreiniger. Na een modderige rit begin je de schoonmaak met de Bike Cleaner. Fiets afspuiten met een tuinslang, Bike Cleaner erop spuiten en even wachten, zoals we dit ook van andere merken kennen. Na het wachten weer afspuiten en het vuil loopt van je frame. Ervaring leert wel dat een beetje hulp van een borstel het pro- ces aanzienlijk versnelt. Het tweede flesje in de kit bevat eveneens Bike Cleaner, maar dan een geconcentreerde variant die je aanlengt met water. Nummer drie: de Dirty Little Scrubber, een kettingreiniger. Dit groene bakje is gevuld met een borstel en tandwiel, Bike Cleaner (geconcentreerd) erin en je spoelt je ketting hier doorheen schoon. Dit werkt wel oké, voor de echte viezigheid zouden we opteren voor een krachtigere reiniger. Oké, we hebben inmiddels weer een toonbaar bakkie. Tijd om de ketting te smeren. Dit doen we met Viking Juice, een olie voor alle omstandigheden. Wanneer je meerdere lagen na elkaar aanbrengt is volgens de Juice Lubes-boys je ketting klaar voor enkele honderden kilometers. Last but not least is er de Frame Juice. Hiermee spuit je je frame in zodat er tijdens de volgende rit minder vuil aan je bike blijft plakken. En je dus minder hoeft te poetsen. Enzovoort.

Het Scrub and Buff-pakket is bijzonder handig wanneer je momenteel nog geen onderhoudsmiddelen hebt, aangezien je zo alleen nog een spons en oude doeken nodig hebt om aan de slag te kunnen. Het enige dat mist is een hardcore ontvetter die ook de viezere ketting en tandbladen aankan.

Het hele Juice Lubes pakket samen kost € 39,95 en is daarmee 25 procent goedkoper dan wanneer je alles los aanschaft. Nog beter is het om te kiezen voor een jaarabonnement Up/Down. Dan sturen we je naast vijf keer per jaar je favoriete magazine ook deze poetskit toe.

Bekijk hier hoe je de ketting reinigt met de Dirty Little Scrubber:

 van