29-03-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Juice Lubes – Review

In het kort: Juice Lubes – diverse smeermiddelen.

Juicy Lubes

Juice Lubes is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en biedt een groeiende lijn aan onderhoudsmiddelen aan. De producten zijn prettig in gebruik, hoewel niet uitzonderlijk, en zijn netjes geprijsd.

Wij namen drie items onder de loep.
Juice Lubes – AAS Juice: Deze afkorting staat voor Aluminium Anti Seize en doet wat het zegt, het voorkomt dat metalen onderdelen in de loop der tijd aan elkaar hechten. Hoewel er ‘metaal’ staat werkt het spul ook prima op carbon of titanium. Dit spul is eigenlijk het basisvet dat je gebruikt om boutjes, bottombrackets, schoenplaatjes, pedalen of wat dan ook vast te zetten. Het wordt geleverd in een pot, zoals haargel, dus wel bedoeld om vieze vingers mee te krijgen, in tegenstelling tot een tube met punt. Uiteraard kan je het niet aanbrengen met een greasegun, maar heel eerlijk, wij vinden vet aanbrengen met de handen ook gewoon het beste werken. AAS Juice gebruik je op zaken die je vastschroeft, dus waarbij het niet te bedoeling is dat je ze regelmatig loshaalt.

Juice Lubes – Bearing Juice: Deze Juice is ontwikkeld om alles in te vetten wat continu beweegt of met grote regelmaat bewogen wordt. Denk aan balhoofdstel, bottombracket-lagers en bijvoorbeeld ook een as van je wiel. Door de continue bewegingen is deze grease gevoeliger voor schoonmaken en water en het zal af en toe opnieuw moeten worden aangebracht.

Juicy Lubes

Juice Lubes – Carbon Juice: Dit is een frictiepasta ontworpen voor carbon, wat door een lager Nm-moment soms zou kunnen slippen. Vooral handig rondom de dropperpost; als je die te strak aandraait kan het effect hebben op de werking van de dropper. Een likje Carbon Juice zorgt voor de nodige frictie, zodat je de pen veel minder strak hoeft aan te draaien. Tevens fijn rondom het stuur, denk aan handvatten, maar ook zeker aan de verbinding tussen stuur en stuurpen.

Alle items werken prima en doen wat ze zeggen. Het is niet anders of baanbrekend, maar doet wat het moet doen tegen een prima prijs.

+ Prima geprijsd
+ Doet wat het moet doen

 Pot, dus niet te gebruiken met een greasegun

Prijs 13,95 (AAS)€ 11,95 (Bearing)€ 15,95 (Carbon)
Klik hier voor de website en meer informatie over Juice Lubes!


Dit artikel komt uit Up/Down #4 2021. Deze is te bestellen in de Soulwebshop! Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van