14-05-2019 - Nieuws, Wielrenblad, Tips & Tricks

Fiets schoonmaakset Juicy Lubes bij een abonnement op Wielrenblad

Juicy Lubes fiets schoonmaakset bij een abonnement op Wielrenblad. Dat je fiets poetsen zorgt voor minder slijtage en onderhoud staat natuurlijk als een paal boven water, maar leuk om te doen is het niet. Het wordt wel leuker, of minder vervelend, als je de juiste spullen gebruikt. Juice Lubes, een uit Groot-Brittannië afkomstig merk, biedt een flinke range van producten om je fiets in topconditie te houden. Wij kenden het merk nog niet, dus hoog tijd om van dit merk een fiets schoonmaakset uit te proberen. De Britten zijn akelig goed bekend met nare weersomstandigheden, dus het voordeel van de twijfel hebben ze al.

We kozen voor het Scrub & Buff-pack, een soort basis fiets schoonmaakset met essentiële schoonmaakspullen. In de doos vinden we kettingsmeer (Viking Juice), frameprotectie (Frame Juice), een spuitfles schoonmaakmiddel (Dirt Juice), een fles extra geconcentreerde Dirt Juice en een apparaatje om je ketting te reinigen, genaamd de dirty little scrubber.

De procedure is zoals we dit ook van andere merken kennen. Na een vieze rit (of winter als je lui bent) pak je je fiets schoonmaakset en begin je met het afspuiten van je fiets met een tuinslang. Dan spuit je hem in met Dirt Juice en wacht je een paar minuten terwijl het inwerkt. Daarna weer afspuiten en presto: het vuil loopt van je frame. De ervaring leert wel dat een beetje hulp van een borstel het proces aanzienlijk versnelt. De tweede fles uit de fiets schoonmaakset van Juicy Lubes is de Dirt Juice en bevat een geconcentreerde variant die je aanlengt met water om de spuitfles bij te vullen, of onverdund gebruikt in de dirty little scrubber. Dit groene bakje is gevuld met een borstel en tandwiel. Dirt Juice (geconcentreerd) erin en het apparaatje schrobt je ketting schoon. Is je ketting en overige aandrijving echt heel vies, dan levert dit fiets schoonmaakset van Juice Lubes tevens Dirt Juice Boss en Hero, maar die zitten niet in dit basispakket. Tijd om de ketting te smeren. De Viking Juice is een erg dunne olie voor alle omstandigheden, deze dunne vloeistof helpt de ketting goed te penetreren en vervliegt vervolgens na het aanbrengen, waarna het smeermiddel achterblijft. Voor het beste effect breng je twee tot vier lagen aan, met een paar minuten ertussen om de vloeistof te laten verdampen. Daarna kun je je ketting, afhankelijk van de omstandigheden, zeker enkele honderden kilometers met rust laten. Last but not least zit er in dit fiets schoonmaakset de Frame Juice. Hiermee spuit je je schone fiets in zodat er tijdens de volgende rit minder vuil aan blijft plakken, waardoor je weer minder hoeft te poetsen. Je fiets glimt bovendien dat het een aard heeft. Het Scrub & Buff-pakket is bijzonder handig wanneer je momenteel nog geen onderhoudsmiddelen hebt: je kunt zo aan de slag. Het hele pakket kost 39,95 euro en is daarmee 25 procent goedkoper dan wanneer je alles los aanschaft. Bij een abonnement kost deze fiets schoonmaakset van Juicy Lubes maar €5,-

€ 39,95 | juicelubes.co.uk

Interesse?
Zie de abonneepagina hiernaast voor een mooie aanbieding!

Bekijk hier hoe je de ketting reinigt met de Dirty Little Scrubber:

 van