14-10-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Julbo Rush Reactiv review

De producent van de Julbo Rush Reactiv is het Franse Julbo en is geen bekende naam onder fietsers, maar dat zou wel eens snel kunnen veranderen. Want fietsers zijn gek op mooie, goede brillen en laat dat nu precies zijn waar Julbo goed in is. Het Franse merk is in 1888 opgericht door Jules Baud en richt zich sindsdien op de productie van hoogwaardige bergsportbrillen. Die klassieke bergsportbril met ronde glazen en lederen flapjes aan de zijkanten is de Julbo Vermont uit 1950, nog steeds in productie. Het merk is een begrip in sportbrillenland en heeft sinds enkele jaren zijn vizier gericht op het veroveren van de wielermarkt.

De door ons geteste Julbo Rush heeft een fotochromatische Reactiv-lens (cat.1-3). Zodra je hem vastpakt voel je dat je kwaliteit in je handen hebt en de pootjes bewegen met een prettige weerstand. Hij is niet uitgesproken licht, maar dat heeft een reden: de pootjes hebben over de hele lengte een metalen kern, waardoor je ze geheel naar wens kunt vormen, zonder de boel te hoeven verwarmen. In de praktijk kan je hem zelfs tijdens het fietsen even bijstellen. Ook de neusstukjes zijn verstelbaar, de bril zit ons na enig afstellen dan ook als gegoten. Qua uiterlijk sluit de Julbo Rush Reactiv aan bij de huidige oversized mode, maar zonder ridicuul groot te zijn. De ruime lens geeft een bijna geheel vrij zicht: je moet aardig je best doen om de hoeken te zien.

De glazen kleuren lekker vlot mee, zeker als de zon zich regelmatig verstopt, zijn de meekleurende glazen een uitkomst. Van reflecties of vervormingen is geen sprake en mede dankzij de lichtroze en licht spiegelende lens van deze high contrast uitvoering is het zicht fenomenaal. Honderd procent helder worden ze hierdoor niet, dus als je regelmatig in het volledig donker fietst ligt de reguliere Reactiv-lens (cat.0-3) meer voor de hand, die wordt volledig transparant. Met een niet-meekleurende lens is de Rush er vanaf €119,95.

Prijs: €209,95

Voor meer informatie over de Julbo Rush Reactiv klik je op deze link.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van