08-03-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Jumbo-Visma’s schaats- en wielrenploegen kiezen voor Technogym

Voor de komende drie jaar kiest Jumbo-Visma voor de atletische voorbereiding van hun atleten Technogym als officiële leverancier van fitness- en prestatieapparatuur.

Technogym Jumbo Visma

Technogym ondersteunt Jumbo-Visma met de nieuwste en meest innovatieve apparatuur waarmee alle atleten hun vaardigheden kunnen trainen en verbeteren. Denk aan een breed scala aan producten om aan elke behoefte op atletische voorbereidingen te voldoen. Tijdens het trainingskamp in Alicante, Spanje kregen de atleten de mogelijkheid om selectie tools en producten te testen voor krachttraining. Het team van topsporters als Primož Roglič, Steven Kruiswijk en Marianne Vos, is zeer content met de performance-apparaten en trainingen die perfect aansluiten op hun atletische voorbereidingen. De performance-apparatuur en tools zijn ook onderdeel van de academy houses van Jumbo-Visma in Nederland en België. Team Jumbo-Visma Academy wil meer jongeren op de fiets krijgen en probeert dit te doen in samenwerking met de Nederlandse wielerverenigingen.

Nerio Alessandri, CEO en oprichter van Technogym: “Technogym is hét merk voor sportkampioenen over de hele wereld, we zijn trots op de samenwerking met Team Jumbo-Visma, wereldleider in wielrennen en schaatsen. We hebben een complete oplossing ontworpen voor de atleten, inclusief een specifieke kit met de gloednieuwe Consumer Tools voor elk teamlid. Hiermee kunnen ze overal trainen: in de academie, op reis, tijdens hun races.”

Technogym Jumbo Visma

Robbert de Groot – Head Academie – Development: “Team Jumbo-Visma is trots op de samenwerking met Technogym. Door onze krachten te bundelen met deze partij kunnen we de trainingsdoelen voor onze renners optimaliseren. De high-end trainingsapparatuur van Technogym wordt veelvuldig gebruikt door alle atleten binnen onze teams.”

Technogym voorzag Team Jumbo-Visma van drie specifieke oplossingen voor de atletische voorbereiding van de wielrenners en schaatsers:

  • Prestatieset: met een Olympische barbell en plates voor krachttraining. Goed bestand tegen vallen en veilig in gebruik dankzij hoogwaardige fabricagematerialen en -proces.
  • Consumer Tools Kit: een praktische Technogym-rugzak met foam roller, weerstand banden en loop bands voor op reis of thuisgebruik en in de Academy.
Technogym Jumbo Visma

Met meer dan 30 jaar ervaring in sport, welzijn en wetenschappelijk onderzoek heeft Technogym de beste apparatuur ontwikkeld om atleten en teams van over de hele wereld te ondersteunen bij de atletische voorbereiding om hun beste prestaties te bereiken. De samenwerking met het prestigieuze Nederlandse en Belgische team bevestigt eens te meer de positionering van Technogym als het referentiemerk voor de wereldwijde sportelite. Naast de officiële leverancier van de laatste 7 edities van de Olympische Spelen, is Technogym ook de officiële leverancier van enkele van de meest prestigieuze nationale en internationale sport- en voetbalclubs, waaronder Juventus, Inter, Milaan, Chelsea FC, Paris St. Germain en andere.

Technogym Jumbo Visma

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van