06-07-2012 - Mountainbiken, Nieuws

Kaarten voor de beste mountainbike spots in Europa

De nieuwe Supertrail Maps geven je de beste én de mooiste mountainbike hotspots door Europa. Een unieke serie topografische kaarten maakt de kennis van locals beschikbaar voor een breder publiek. De verschillende gebieden zijn consistent op moeilijkheidsschaal ingedeeld, en gedrukt op stevig waterproof papier.

De beste single trails in de mooiste mountainbike spots door heel Europa – dit is het unieke idee achter de nieuwe formule van Supertrail Map. Het is voor het eerst dat topografische kaarten worden gecombineerd met de kennis van lokale gidsen. Alle trails op een kaart zijn gefietst door een speciaal getraind team, waardoor de moeilijkheidswaardering over verschillende gebieden zeer consistent is. Die consistentie geeft je de mogelijkheid de verschillende trails van tevoren beter in te schatten en zo onnodig gevaarlijke spots te voorkomen! De moeilijkheidswaarderingen zijn in vijf klassen ingedeeld, up- en downhill zijn apart weergegeven. Een leuke extra is de het aparte pictogram voor extra mooie punten op een route.

De kaarten zijn ingetekend op een schaal van 1:50.000 en bevatten daardoor alle informatie die je nodig hebt voor de tochtenplanning en oriëntatie tijdens het rijden. Verder worden weergegeven: moeilijkheid, bijzonder mooie punten, transport per trein of bus, fietswinkels, restaurant, gevaarlijke punten, noodnummers en toeristische informatiepunten.

Door een slimme indeling dekken de kaarten een compleet gebied af. Elke kaart is gedrukt op stevig (bijna onverwoestbaar) waterproof papier. Op de achterkant staat handige extra informatie over het gebied, in zowel Engels als Duits. Opgevouwen is een kaart 10×15 cm en past dus makkelijk in elke (broek)zak.

In het kort:

• Unieke spots: alle single trails in de mooiste spots door Europa

• Consistentie: gewaardeerd door een goed getraind team van rijders

• Schaal: 1.50.000 geven je alle nodige informatie

• Waardering: de moeilijkheid is ingedeeld in vijf klassen, up- en downhill apart weergegeven

• Papier: gedrukt op stevig waterproof papier

De volgende kaarten zijn verkrijgbaar:

Zwitserland:

Davos, Arosa & Lenzerheide / Mendrisio / Lugano / Visp / Zermatt & Saas Fee / Martigny / Grand St-Bernard / Les Portes du Soleil / Nyon / La Dôle

 

Frankrijk:

Les Portes du Soleil / Nyon / La Dôle

 

Italië:

Lago di Garda nord / Lago di Garda sud / Bozen Nord / Bozen Süd/ Bormio/Livigno / Vinschgau Nord / Vinschgau Ost

 

Oostenrijk:

Zugspitz Arena

 

Duitsland:

Tegernsee & Schliersee / Freiburg Süd / Zugspitz Arena

 

De kaarten zijn beschikbaar via meerdere mountainbike winkels, boekwinkels, of via de webshop: www.supertrailmap.nl. De prijs per kaart is: € 16.95.

 

 van