28-04-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Kai Lenny langs de eilanden van Hawaii

Kai Lenny foilt langs de eilanden van Hawaii. Kai is altijd in voor een uitdaging, dit keer met het doel om meer aandacht te krijgen voor de plastic verontreiniging op de stranden van Hawaii. 

Kai Lenny, een allround waterman, sloeg de handen ineen met Sustainable Coastlines Hawaii en The 5 Gyres Institute. Het doel? Meer aandacht krijgen voor de plastic verontreiniging op de stranden van Hawaii. Kai stak maar liefst 370 kilometer over op de open oceaan. En verbrak daarbij zijn record, wat tevens het wereldrecord is.

Kai deed er in totaal vijf dagen over om alle eilanden te bereiken. Het eerste kanaal, tussen Big Island en Maui (Alenuiha’ha) staat bekend als een van de meest verraderlijke stukken open zee ter wereld. Harde wind, hoge deining en haai territorium maakt deze eerste oversteek meteen een van de meest gevaarlijke.

Voor Kai was de oversteek ook meteen een training voor het komende seizoen. Tijdens de oversteek van het Molokai 2 Oahu kanaal, verbrak Kai het SUP wereldrecord met maar liefst 41 minuten. Check de video om alle actie te zien!

Klik voor meer informatie hier.

 van