18-09-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Karsten Kroon haalt WK-fiets uit 2009 op bij Specialized in Arnhem

Karsten Kroon, voormalig professioneel wielrenner en tegenwoordig verslaggever in de wielersport, heeft zijn nostalgische band met het verleden hernieuwd door zijn oude Specialized Tarmac SL2 op te halen bij het hoofdkantoor van Specialized in Arnhem.

De fiets, waarop hij voor het laatst reed tijdens het WK in 2009, heeft een speciale plek in zijn hart en krijgt nu een ereplaats in zijn huis. Kroon, die destijds de 20e plaats behaalde tijdens het WK, beleefde een emotioneel moment toen hij herenigd werd met zijn trouwe metgezel van destijds. 

Hij is niet van plan om weer op deze fiets te stappen, maar hangt de Specialized Tarmac SL2 thuis op. Het feit dat de fiets na al die jaren weer opdook, bracht herinneringen naar boven aan zijn indrukwekkende wielercarrière en de uitdagingen die hij heeft overwonnen. 

Na zijn afscheid van het professionele wielrennen werd Kroon geconfronteerd met persoonlijke uitdagingen, waaronder een scheiding. Op dat moment besefte hij dat de tijd voorbij was gevlogen en vroeg hij zich af wat hij in de afgelopen jaren had bereikt. Het duurde een tijdje voordat hij trots kon zijn op zijn prestaties in het wielrennen. Tot vorig jaar was er niets in zijn huis dat hem aan zijn glorieuze wielerverleden herinnerde.

Thuis heeft Kroon een kast met een open haard waar zijn Specialized WK-fiets, naast zal komen te pronken. Deze symbolische plek zal dienen als een tastbare herinnering aan zijn buitengewone carrière en de passie die hij heeft voor het wielrennen. Kroon is verheugd dat zijn Specialized Tarmac SL2 na al die tijd weer is opgedoken en is dankbaar voor de kans om de herinneringen aan zijn wielerverleden levend te houden. 

Voor meer informatie over Specialized bikes kan je terecht op hun site hier is de link richting Specialized.

 van