22-07-2015 - Surfen, Nieuws

Kartonnen Surfboards door Westkust

Frenk en Plan zijn twee handige gasten en hebben besloten om alle surf gerelateerde projecten open te gooien onder de naam Westkust. Gewoon, om het Nederlandse surf landschap wat kleurrijker te maken met rare boards en vreemde vinnen. Simpelweg omdat zij er bijzonder veel plezier in hebben om de boel een beetje op zijn kop te zetten. Het verschil, de producten die zij aanbieden kun je zelf ook in elkaar zetten! 

Vanaf volgende week zal de website van Westkust de lucht in gaan. Ze gaan alles delen qua techniek, en wat de mannen bedenken kun je dan ook prima zelf doen. Er wordt begonnen met de verkoop van de kartonnen surfboard kits van Mike Sheldrake. Van thrusters tot oude school longboards, ze zijn allemaal even dik. Je kan die kits bovendien helemaal zelf in elkaar zetten!

Je kunt daarnaast trouwens ook zelf printen met een lasercutter, hiervoor kun je designs op de site downloaden. Een kleine waarschuwing, dat lasercutten is niet zo makkelijk als je denkt. Dingen luisteren nauw en de vraag is of je echt goedkoper uit bent. Neem dan ook zeker even contact op met iemand die verstand heeft van dergelijke zaken. Mocht je dat gedoe niet willen hebben, dan kun je natuurlijk gewoon terecht bij Westkust.

Vinnen

De vinnen zullen ook verzorgd worden door Weskust, die gaan samenwerken met FinFoil. In het kort komt het er op neer dat je over twee weken je eigen vinnen online kan vormgeven. De hydrodynamica is geoptimaliseerd en je kan een eigen finbase kiezen. Westkust print vervolgens jouw designs en vervolgens heb je unieke eigen fins. Techniek uit de lage landen voor een fractie van de prijs, die er ook nog eens awesome uit zullen zien.

Aan de bak! 

Als je van onderstaand filmpje al moe wordt is het wellicht beter om even naar de surfshop te gaan en een gewoon board te kopen. Maar, kom op, een beetje experimenteren kan geen kwaad toch? Check de website van Weskust voor meer informatie over de custom kartonnen boards.

[youtube id=”bwGiv-kQo8Q”]

 van