14-10-2014 - Skiën, Nieuws

Kaunertal Opening 2014 – Day 1

De kick-off van het winter- en funpark seizoen op de Kaunertal gletsjer in Oostenrijk vond afgelopen weekend plaats. De 29e editie van de Kaunertal Opening belooft meer contests, meer testivals, meer side-events, meer parties en meer gezelligheid. Deze eerste dag bracht een hoop hoogtepunten voor de bezoekers. 

De Kaunertal Opening trekt niet alleen contest riders maar ook tal van jonge wintersporters die elkaar weer ontmoeten na de lange summerbreak. De parkshapers hebben een perfect park neergezet voor de snowboarders en freeskiërs. Tijdens een van de side-events van vandaag verkenden meer dan 300 kids het leven op een gletsjer.

Het ‘testival’ is een belangrijk onderdeel van de Kaunertal Opening. Ongeveer 70 merken hebben zich gevestigd in de ‘Blue-Tomato Testival Area’. Zij presenteerden hier hun nieuwste producten voor komend seizoen. De bezoekers konden gratis gebruik maken van het testmateriaal.

TESTIVAL

De eerste contest van het Kaunertal Openingsweekend was de Monster Rail Session. Een ongekend aantal deelnemers streed voor het publiek om het prijzengeld van €1000.

De video laat de highlights van dag 1 zien.

[youtube id=”DTZgEFsmYUE”]

 van