15-10-2014 - Skiën, Nieuws

Kaunertal Opening 2014 – Day 2

Zaterdag 11 oktober is de tweede dag van de opening van de Kaunertal Gletsjer in Oostenrijk. Deze dag stond in het teken van de Pro Contest.

Het deelnemersveld van de Pro Contest bestond uit pro riders en local heroes. De strijd om het prijzengeld van 9200 USD barstte los en het niveau van de battle lag ongelofelijk hoog. De freeskiërs Alex Hall en Lisa Zimmermann gingen er met de prijzen vandoor. Na afloop van de Pro Contest lieten de riders hun flexibiliteit zien tijdens de Adidas Jersey Jam. De speaker riep tricks om die de riders moesten uitvoeren en daarmee konden ze Adidas gear of moneys winnen.

Voor de snowboarders die geïnteresseerd zijn in splitboarden was er ook een speciale splitboard clinic. De clinic bestond uit een introductie van de techniek en een kleine tour.

Zaterdagavond ging het los op de gebruikelijke manier, onder andere door de snowboard film van onze eigen Postland Theory. Lokale hiphop helden Jo!Zepp, Chrisfader en Testa and the Wax Wreckaz zorgden ervoor dat het publiek uit zijn dak ging. Het live-optreden van de Oostenrijks/Engelse combo Mr. Dero & Klumzy Tung was het hoogtepunt van de avond.

Party_CaliPLive

Zondag

In tegenstelling tot de pro contest op zaterdag, was er op zondag de amateur contest. Hier ging het er iets rustiger aan toe, het niveau lag minder hoog. Maximilian Preissinger sleepte bijna alle prijzen in de wacht door het winnen van de best trick, best rookie en de overall snowboard amateur contest. De Komm her & Style Rail Session sloot het geweldige openingsweekend op de Kaunertal Gletsjer af.

 van