30-10-2012 - Surfen, Nieuws

Boardchicks testen Keahana Surfboards

De Boardchicks zijn naar Marokko geweest en hebben daar twee Keahana boards getest. Lees hieronder wat zij van de Keahana 5’6 en 5’8 vinden.

Woord: Iris Hageman & Carmen van der Klooster Beeld: Mitch Nieuwenhuizen & Riemkje Poortinga

Board: 5’6 round tail

Afmetingen: 5’6 x 20 x 2 1/2
Materiaal: Keahana Epoxy Concept

Geschikt voor wat voor golven
: Super leuk board voor de kleinere dagen. Peddelt vanwege het grote volume gemakkelijk de kleinste golfjes in. Het board is dik en breed, maar wel klein. Daardoor ben je super wendbaar. De roundtail zorgt ervoor dat je soepele bochten kan maken (nadruk op soepel, dus geen radicale bochten). Doordat de achterkant meer volume heeft krijg je een losser en makkelijk te draaien board. Het water stroomt onafgebroken langs de tail, waardoor je stabiel down the line kan surfen. Dit board is gemaakt van Keahana Epoxy Concepten is daardoor super licht. Zelfs bij slappe golven vlieg je eroverheen.
Dit alles is een nadeel als de golven wat groter zijn. Bij golven boven de 2 meter begon dit board enorm te klapperen (te breed) en was het board moeilijk onder controle te houden. Leuk board om mee te nemen als extra als je op trip gaat, maar voor de grotere golven heb je zeker nog een groter en smaller board nodig.
Geschikt voor wat voor surfers: Het board heeft veel volume maar het blijft klein 5,6. Je hebt dus veel volume om een golf in te peddelen, maar als surfer heb je wel voldoende balans nodig om steady te blijven staan en de golf af te rijden. Dit board vraagt om enige ervaring.

Ervaring
: Ik ben super stoked op dit boardje en zou hier graag vaker op surfen! Vooral om in Nederland te surfen en voor de mindere dagen op trip. Ik surf zelf een 6.0 in NL dus mijn eerste gedachte was: ‘5,6 dat is wel erg klein!!’. Maar ik heb zowat de hele week in Marokko op dit board gesurft en ondanks de mindere condities die we hadden, enorm veel golven gepakt. Ik ben iedere sessie met een voldaan gevoel het water uitgekomen. Op het testmodel zat geen tailpad, deze zou ik zelf wel graag erop hebben gehad.

Board: 5’8 fish tail
Afmetingen: 5’8 x 20 x 2 1/2
Materiaal: Keahana Epoxy Concept

Geschikt voor wat voor golven: Alle Nederlandse golven. Buitenland: Ideaal boardje voor mee op trip voor mellow golven of de kleinere dagen.

Geschikt voor wat voor surfers
: Iedereen die golven kan pakken en comfortabel down the line kan surfen, kan met dit board haar skills uitbreiden.


Ervaring
: Een gebruikersvriendelijk all round board. Drijft hoog op het water, waardoor je nog meer het gevoel hebt dat je over de golven vliegt. Het board is namelijk, ondanks dat het heel dik is, super licht. Haalt gemakkelijk aardig wat snelheid en door de smallere tail heel gebruikers vriendelijk in de bochten. Mijn ervaring is dat je er heerlijk mellow op kan cruisen, maar zodra je wat meer druk op je voeten uitoefent ook op snellere golven lekkere turns kan maken.

Keahana boards zijn custom made in Nederland te bestellen, prijzen vanaf € 649,00. Voor meer info: www.keahana.com of
thomas@keahana.eu

Beide boards zijn te testen bij Aloha surfschool in Scheveningen op het FAST Surfdorp!

 

 


 van