20-09-2010 - Surfen, Nieuws

Kelly Slater succesvol in Trestles

 

Quicksilver teamrider Kelly Slater (VS) heeft Hurley Pro, de zesde stop in de ASP World Tour in Trestles, Californie gewonnen op perfecte 2 meter hoge golven. Hij versloeg in de finale de 27-jarige Australier Bede Durbidge. Deze overwinning, zijn vierde tijdens dit event, en zijn 43ste in totaal, zet Slater weer aan de leiding in de jacht op zijn 10de ASP wereldtitel.

 

Zijn tiende wereldtitel komt steeds meer in zicht voor Slater, die nu een 4500 punten voorsprong heeft op zijn jonge en getalenteerde rivaal Jordy Smith. Er zijn echter nog wel 4 events te gaan!


Gedeeld derde in Trestles was Amerikaan Dane Reynolds, hij staat nog steeds vierde in het algemeen classement, maar hij wordt wel een steeds grotere bedreiging voor de laatste podiumplaats, hij staat nog slechts 250 punten achter Taj Burrow.

De surfelite zal deze week landen in Frankrijk, om te strijden voor de titel in de Quicksilver Pro France, in Seignosse, Hossegor, Capbreton en Saint-Jean de Luz. Er wordt een lange swell verwacht aan het begin van het event.

ASP Tour Classement (na 5 events)
1. Kelly Slater (USA) 40,000 pts
2. Jordy Smith (ZAF) 35,500 pts
3. Taj Burrow (AUS) 30,500 pts
4. Dane Reynolds (USA) 30,250 pts
5. Mick Fanning (AUS) 29,500 pts

 

Voor meer info kijk op www.quiksilver.com , www.aspworldtour.com of www.hurley.com/hurleypro/

 


6 Surf Magazine – Abonnee worden? 

 

 van