30-08-2011 - Surfen, Nieuws

Kelly Slater wint op Teahupo’o

Tienvoudig wereldkampioen Kelly Slater (VS) is terug op bekend terrein, de nummer 1 spot op de ranking, nadat hij gister het vijfde event op de ASP World Tour, de Billabong Pro, wist te winnen.

De 39 jaar oude levende legende versloeg ‘young gun’ Owen Wright (AUS) in de finale met meer dan twee meter hoge golven op Teahupo’o. Dit is al zijn tweede overwinning in de vier keer dat hij dit seizoen meedeed. Zijn totaal aan overwinningen komt hiermee op 47 (!)

In de voorgaande drie keren dat de surfers elkaar tegenkwamen won Wright alle keren, maar juist de belangrijkste overwinning ging naar de Amerikaan. De controle lag volledig bij Slater, en met een paar indrukwekkende barrels wist hij de jury te overtuigen.

Met een score van 18.43 van de 20 zag hij zichzelf boven Wright eindigen, die een score van 17.10 punten neerzette. Hiermee greep de 39-jarige legende de eerste prijs van 75.000 USD, 10.000 rankingpunten en, bovenal, de bevestiging dat de beste surfers ter wereld nog steeds toch echt de beste is.

Check het filmpje voor de highlights van de laatste dag:

[youtube id=”sgfeeAjncNM”]
Meer informatie is te vinden op www.aspworldtour.com

 van