17-11-2011 - Snowboarden, Nieuws

Kevin Bronckaers teamrider bij O’Neill

Deze snowboarder uit Peer is geen onbekende in de snowboardwereld. Als een van de pioniers van de Belgische snowboardsport zette hij ons klein landje op de snowboardkaart. Samen met enkele andere Vlaamse toppers behaalde hij op wereldniveau al snel de ene hoge score na de andere, zo won hij o.a. het World Rookie Fest in 2008.

Kevin is een van de riders van het A-team snowboarden bij de Vlaamse Ski & Snowboard Federatie. Hij behaalde vorig jaar de 6e plaats op de World Cup in Canada (Big Air) &  9e plaats in zijn favoriete discipline, Half-pipe. Topklasse dus.

Samen met zijn vader vond Kevin in 2002 de liefde voor het snowboarden. Niet veel later volgde hij Freestyle les bij O’Neill Team Manager, Pascal Bosmans. Tijden veranderen snel en nu overheerst leerling de leerkracht. O’Neill Team Manager Pascal Bosmans is zeer fier om Kevin bij Team O’Neill te mogen ontvangen.

Kevin traint voornamelijk met de VSSF in het buitenland, Nieuw-Zeeland als favoriete toplocatie. In 2008 en 2009 sukkelde de Belgische topsnowboarder met een zware enkelblessure. Hij trainde echter de afgelopen twee jaar hard door om volledig te herstellen en opnieuw de wereld rond te reizen om te trainen en aan wedstrijden te kunnen deelnemen.

 van