08-06-2012 - Surfen, Nieuws

Kick Off Boardchicks!

Aanstaande zondag tien juni, zullen er honderden chicks op hun longboard over de boulevard van Scheveningen rollen. Het is de kick-off van Boardchicks: een nieuw, onafhankelijk platform voor en door meiden, die gek zijn op boardsports zoals surfen, skaten, en snowboarden.

Met Boardchicks volg je samen met andere girls een clinic om je surf skills te verbeteren of je doet mee aan een vette snowboard fotoshoot. ,,Er worden verder ook unieke trips georganiseerd. Tijdens deze reizen verbeteren we onze boardskills en laten we de chicks zoveel mogelijk nieuwe spots zien”. zegt Eva de Koning, één van de oprichtsters van Boardchicks. Ook wordt er samengewerkt met girls die op een hoog niveau boardsports beoefenen. ,,Het is toch leuk als je met Pieti Terpstra gaat kiten of als Martine Geijsels je de kneepjes van het golfsurfen bijbrengt. Deze meiden leven voor hun sport en ze willen die passie graag overbrengen.”

Via Boardchicks kan je als vrouw meer uit je sport halen; of je nou beginner of vergevorderd bent; bij dit platform ben je aan het juiste adres. Door vijfentwintig ambassadrices worden er bijzondere events georganiseerd zoals nacht-surf-sessies, wedstrijdtrainingen, extreme reizen (zoals snowkiten met een gids in Noorwegen) en surffestivals. Bij deze activiteiten leer je bovendien een hoop andere chicks  kennen, die met dezelfde passie sporten. Samen stimuleer je elkaar tot het doen van nog vettere tricks of nog stijlvollere moves.

Op zondag 10 juni is er een niet te missen kick-off:honderden chicks razen over de boulevard van Scheveningen. Hoe meer meiden er mee doen, hoe beter. Dus neem je skateboard mee en rollalong!

Heb je geen board? Geen probleem! Stuur dan even berichtje op facebook: http://www.facebook.com/events/229457210490683/

De dag eindigt op FAST en als je wil blijven hangen kun je voor tien euro mee barbecueën. Opgeven kan via boardchicks@gmail.com voor donderdag 6 juni.

Zondag 10 juni Kick-Off Board Chicks

15.30 Verzamelen bij FAST surfdorp, Scheveningen

16.00 Start skateboarden over de boulevard

Dresscode: old school longboardhipster

[youtube id=”Bmo64BRC4vg”]

 van