31-05-2017 - Windsurfen, Nieuws

Kinderen leren zeilen en windsurfen met olympisch kampioen van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberghe en de Haagse wethouder Karsten Klein geven tijdens de North Sea Regatta op 2 juni het officiële startsein van een reeks Optimist on Tours in Den Haag. Het watersportspektakel voor kinderen op 2 juni is de eerste in een reeks in aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag volgend jaar juni.

Haagse edities Optimist on Tour

Vanaf juni 2017 tot en met de finish van de Volvo Ocean Race op 23 juni 2018, meert de Optimist on Tour aan op een aantal unieke locaties in Den Haag. Hier kunnen kinderen gratis kennismaken met de watersport. Ze leren onder begeleiding van instructeurs zeilen in een Optimist, windsurfen, kanovaren en suppen. Het doel van Optimist on Tour is een volgende generatie enthousiast maken voor de watersport. Sinds de start in 2014 hebben meer dan 35.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Kinderen die na Optimist on Tour verder willen met een watersport kunnen via het Watersportverbond kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging of vaarschool in de buurt.

Startsein door olympisch kampioen en wethouder Den Haag

De eerste locatie van de reeks Optimist on Tours is in de haven van Scheveningen. Tijdens de officiële aftrap van Optimist on Tour op 2 juni dopen onder meer olympisch windsurfkampioen Dorian van Rijsselberghe van Team Delta Lloyd en de Haagse wethouder Karsten Klein een bootje.
Dorian: “Optimist on Tour is een prachtig initiatief, hoe meer kinderen er in aanraking komen met de watersport, hoe beter. Dat ik dit keer in Nederland ben en een bootje kan dopen in Scheveningen is geweldig.”

Klein: “Met 11 kilometer kust en de haven van Scheveningen hoort zeilen bij Den Haag. Het is daarom logisch dat kinderen in Den Haag naast rekenen, lezen en schrijven ook iets te leren over de wind en het water. Optimist on Tour doet dat. Misschien juichen we over 10 jaar wel voor een zeilkampioen die vandaag voor het eerst in een Optimist het water op gaat.”

Educatief lesprogramma scholen en kinderen

Ook basisscholen uit de regio Den Haag nemen deel aan Optimist on Tour. Door middel van een educatief lesprogramma, georganiseerd door instructeurs van Optimist on Tour, bereiden de kinderen zich optimaal voor op een kennismaking met de watersport. De kinderen gaan aan de slag met lesmaterialen over zeilen, kleding op het water en knopen. De kinderen hebben geen zeilervaring nodig, alleen een A-zwemdiploma. Buiten schooltijd is er vrije inschrijving via de website en op locatie. Ga naar de website voor meer informatie en inschrijven.

Door heel Nederland!

Na de Optimist on Tour tijdens de North Sea Regatta, meert Optimist on Tour ook in Den Haag aan tijdens de Stadsspelen op 1 juli; het sportfestival van Den Haag.
In samenwerking met gemeenten en scholen trekt Optimist on Tour verder door het hele land.
1 t/m 3 juni – North Sea Regatta Den Haag
21 t/m 24 juni – Den Helder – Sail
29 juni t/m 1 juli – Sliedrecht – Baggerfestival
1 juli – Den Haag – Stadspelen
6 juli t/m 8 juli – Meerstad (Groningen)
7 t/m 9 juli – Hargen
13 t/m 15 juli – Zaandam – Zaanse Schans
15 juli – Almere
16 juli – Naarden
22 t/m 24 juli – Lelystad – WK Splash
29 augustus t/m 3 september – Amsterdam Hiswa

Voor het laatste nieuws en data van de Optimist on Tour in Nederland, houd optimistontour.nl of de Facebook pagina van Optimist on Tour in de gaten.

 van